26 Temmuz 2015 10:23

Sarıyıldız: Haberler psikolojik savaşın bir parçası

Paylaş

AKP'nin havuz medyası tarafından "PKK kuryesi silah almaya gitti" şeklinde açık hedef haline getirilen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yapılan haberlerin AKP'nin HDP'ye yönelik başlattığı psikolojik savaşın bir parçası olduğunu ve söz konusu kanal ve gazeteler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağını söyledi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, A Haber kanalında başlatılan ve daha sonra AKP'nin havuz medyası tarafından kendisi hakkında "PKK kuryesi" şeklinde manşetlere taşınan haberlere ilişkin tekzip açıklaması yayınladı. Sarıyıldız açıklamasında, Erdoğan'ın mimarı olduğu savaşın tamtamlığını yerine getiren yandaş medyanın, HDP'ye yönelik siyasi linç kampanyasının giderek arttığını vurguladı.

AKP'nin havuz medyasının Suruç'ta yaşanan katliamın ardından "Neden HDP'li vekiller yoktu" sözlerini emir olarak kabul ettiğini belirten Sarıyıldız, "Yandaş medya, şahsımı hedef göstererek yarım kalan işi herhalde tamamlamak istemektedir. 25 Temmuz 2015 tarihinde AKP'nin resmi yayın organı gibi yayın yapan, yalana şerbetli olan A Haber kanalı şahsım hakkında 'PKK kuryesi ile silah almaya gitti' spotlu mesnetsiz, gerçek dışı bir haber servis etmiştir" ifadelerini kullandı.

İŞTE OLAYIN GERÇEK YÜZÜ 

Akşam, Sabah ve Yeni Akit gibi gazetelerin de yapılan bu yalan haberi kendi sayfalarına taşıyarak, şahsını hedef gösterici bir tarzda servis ettiğini belirten Sarıyıldız, AKP medyasının manşetlerine konu olan ve 7 ay önce yaşanan olayın gelişimini şöyle aktardı: "IŞİD çetelerinin Kobanê'ye dönük işgal harekâtına karşı aylarca Suruç'ta sınır nöbeti tutan halkımız ile birlikte kaldığım kamuoyu tarafından bilinmektedir. 2015 yılının Ocak ayında DBP Ceylanpınar İlçe Örgütü'nün düzenlediği gençlik şölenine davetli olduğum için Suruç'tan Ceylanpınar ilçesine gittim. Şoför arkadaşım Suruç Devlet Hastanesi'nde bir ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığım, Kobanê'deki savaş nedeni ile Suruç'a göç etmek zorunda kalan ismini Osman olarak hatırladığım şahıs Ceylanpınar ilçesine kadar bana şoförlük yapabileceğini söyleyince bir beis görmeyip aracıma aldım. Kendisi aracımı kullandı. Yanında herhangi bir eşya yoktu. Ceylanpınar ilçe merkezinde söz konusu genç bakkaldan sigara alacağını söyleyerek araçtan ayrıldı. Ancak üzerinden epey bir süre geçmesine rağmen bahsi geçen kişi gelmeyince önce sırasıyla DBP ve HDP ilçe örgütlerini, Urfa Valisi İzzettin Küçük ve Urfa milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ı telefonla arayarak yaşanan bu durumdan haberdar ettim. Urfa Valisi ile daha sonra yaptığım görüşmede söz konusu kişinin gözaltına alındığını öğrendim. Yaptığım telefon görüşmelerinin hemen akabinde sivil polisler, aracımın etrafını sarıp kimlik istedi. Polislere milletvekili olduğumu ifade edince uzaklaşıp gittiler. Söz konusu yalan haberde 'kurye' olarak gösterilen gencin akıbetini öğrenmek için HDP İlçe Örgütü yöneticilerimiz ile beraber kendim bizzat Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bilgi aldım. Emniyetteki görüşmenin ardından Ceylanpınar ilçesine geliş amacım olan gençlik şölenine katıldım. Yaşanan bütün bu süreçleri Urfa Valisi'ne ve Ceylanpınar İlçe Emniyeti'ne şahsım bildirdiği halde 7 ay önce yaşanan bu olayı gündeme getirmek art niyetli bir habercilik anlayışıdır."

"Kurye aracılığı ile Suruç'a silah götürmek" şeklindeki yalan haberlerin AKP'nin HDP'ye dönük başlattığı psikolojik savaşın bir parçası olduğunu söyleyen Sarıyıldız, "Partim ve şahsımı ahlaksızca hedef gösterip, komplo haber yapan yandaş medya hakkında RTÜK ve yargı nezdinde gerekli yasal işlemleri başlatacağımın bilinmesini isterim. Bu temelde, doğru ve bağımsız habercilik yerine yalan ve yandaşlığı ilke edinen A Haber televizyon kanalını ve Akşam, Sabah ve Yeni Akit gazetelerini kınıyorum" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Barış Annesi Rabia Sağnıç yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Asker, Lice'nin ormanlarını yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...