22 Temmuz 2015 17:52

Katliamlara inat barış kazanacak (*)

Bu katliamların asıl sorumlusu emperyalist güçler ve Türkiye’dir. İzlediği politikalarla IŞID terörünü Türkiye’ye taşıyan devletin ta kendisidir. Katil devletten 20 Temmuz günü ve öncesinde yaptığı tüm katliamların hesabını soracağız.

Paylaş

“Kobane’nin yeniden inşası” için İstanbul’dan yola çıkan SGDF ( Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu ) üyesi 300 genç arkadaşımız 20 Temmuz günü alçakça bir bombalı saldırıya uğradı.
Katliamı yapanlar IŞİD ve arkasındaki en büyük güç AKP hükümetidir. En başından beri sınırlarını çetelere açan; tırlarla silah taşıyan, hastanelerini açan, devletin tüm imkanlarını kafa kesen, katliamcı, cihatçı çeteler için seferber eden AKP bu yaşananların baş sorumlusudur. Uzunca bir zamandır Adana’da, Mersin’de, Ağrı’da, Diyarbakır’da bombalı saldırılar, provokasyonlar devlet eliyle yapılmaktadır.
Katliamın sorumlusu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sermaye hükümeti AKP’dir. Hala miting konuşmalarında hedefine bölgedeki Kürt halkını ve YPG’yi koymaktadır. Oysa ki AKP’ nin hedefindeki Kürt halkı Kobane’de gerçekleşen katliamlara rağmen, bedel ödemiş, direnmiş ve IŞİD çetesini Kobane’den defetmiştir.
20 Temmuz günü yaşanan katliamın öncesinde El-Kaide’ ye, IŞİD’ e yakın kesimler SGDF’ li gençleri, devletten aldığı güçle sosyal medyada hedef göstermişti. Bu yaşananlarla Kürt halkıyla dayanışmak isteyen, bombalanmış bir kenti inşa etmek isteyen gençler katledilmiştir.
Yıllardır emperyalist güçler başta Ortadoğu olmak üzere ırkçı ve mezhepçi politikaları kışkırtarak IŞID vb. örgütlerin ortaya çıkmasına zemin oluşturmuştur. Bu katliamların asıl sorumlusu emperyalist güçler ve Türkiye’dir. İzlediği politikalarla IŞID terörünü Türkiye’ye taşıyan devletin ta kendisidir. Katil devletten 20 Temmuz günü ve öncesinde yaptığı tüm katliamların hesabını soracağız.
Emek Gençliği olarak bütün gençliği SGDF’li arkadaşlarımızla ve bölgedeki tüm ezilen halklarla sonuna kadar dayanışmaya, birlikte mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Tüm gençliği barış, özgürlük ve kardeşlik mücadelesini omuzlamaya, bu mücadelenin bir parçası olmaya, bulunduğumuz her yerde savaş politikalarını teşhir etmeye, barış için sokağa çıkmaya ve ırkçı-gerici savaş politikaları karşısında birleşmeye çağırıyoruz. Bu katliamları ancak örgütlenerek, mücadele ederek engelleyebiliriz! Gençlik savaşın değil, barışın tarafı olacak! Tüm katliamlara inat barış kazanacak!
(*) Yazı Emek Gençliği’nin konuya ilişkin
yaptığı açıklamadan alınmıştır.

ÖNCEKİ HABER

1998'den 2015'e bir çağrı: haydi kampa!

SONRAKİ HABER

Bu heykellere vurabilirsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...