22 Temmuz 2015 16:55

Özgür bir gelecek için buluşuyoruz

Kampa gitmeden önce birlikte kampa gideceğimiz arkadaşlarımızla buluşup sohbet edelim dedik. Kamp deyince, orada geçireceğimiz günler üzerine konuşmaya başlayınca hepimizin gözlerinde bir parıltı oluşuyordu. Heyecan ve sabırsızlığın parıltısıydı bu.

Paylaş

Zilan ORUÇ
Merve YILDIRIM
Bursa

Kampa gitmeden önce birlikte kampa gideceğimiz arkadaşlarımızla buluşup sohbet edelim dedik. Kamp deyince, orada geçireceğimiz günler üzerine konuşmaya başlayınca hepimizin gözlerinde bir parıltı oluşuyordu. Heyecan ve sabırsızlığın parıltısıydı bu. Öncelikle Onur’la konuşmaya başlıyoruz.
BİRAZ DAHA YAKLAŞACAĞIZ HAYALLERİMİZE
Onur her kamp katılımcısı gibi heyecanlı olduğunu söyleyerek başlıyor sözlerine. “En çok da yeni arkadaşlar, yeni bilgiler, yeni şeyler keşfetmek güzel ve etkileyici geliyor. Bunun beraberinde kolektif yaşam ile inşa edeceğimiz dünyayı merak ediyorum. Bir an önce kamp zamanı gelmeli. Kampı dört gözle bekliyorum.” Diyerek kampa gitmek için ne kadar heyecanlandığını bir kez daha vurguluyor Onur. İlk kampı olması sebebiyle oraya hayalleri ile gideceğini de söylüyor. “Yapacağımız kahvaltıdan yapılacak forumlara kadar her şey kolektif bir biçimde olacak. Hepimizin kamptan beklentileri var, hepimiz değişik hayaller ile koyulacağız yola. Ve hepimiz biraz daha yaklaşacağız kurduğumuz hayallere. Kamp hepimiz için bir fırsat. Hayallerimizi gerçekleştirmek, beklentilerimize karşılık bulmak için özgür bir gelecek için atılmış büyük bir adım. Bu güzel fırsatı kaçırmamak için 8 Ağustos’a Dikili’ye…” diyerek kampa çağrısını da yapıyor Onur. Babasının işçi olduğunu ve kampa gitmeyi çok istediği için fabrikada çalışmaya başladığını söylüyor. Ve ekliyor: “Bize verdikleri ücret kamp parasını çıkarmaya yetmiyor. Normalde 08.00’de iş başı yapıyoruz 8 saat çalışıyoruz ancak ücretler düşük olduğu için ben 4 saat mesaiye kalıyorum. Böylelikle kamp parasını denkleştiriyorum. İlk kampım olacak. Önceki yıllarda kampa giden arkadaşlar anlatıyor, atölyeleri, forumları, konserleri… Bunları dinlerken bile heyecanlanıyorum. Kampın bana her açıdan faydalı olacağını düşünüyorum.” Diyerek sölerini bitiriyor. Hemen yanında oturan Handan’a dönüyoruz ve onunla konuşmaya başlıyoruz.
BU KAMP ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR
Handan da Onur gibi heyecanını ve merakını dile getiririk başlıyor konuşmaya. Atölyelerin, arkadaşlıkların ve dayanışmanın çok etkileyici geldiğini söylüyor. “Kampı heyecanla bekliyorum. İnsanlara, dünyaya bakış açımı değiştireceğine inanıyorum. Çok eğleneceğimden eminim. Bana çok şey katacağını düşünüyorum kampın. Öğrenmek ve eğlenmek tatil anlayışını değiştiriyor. Kamp özellikle bu sebepten kaynaklı farklı ve faydalı geliyor bana.” Diyor. Handan da kamp parasını markette çalışarak karşılayacakmış. “Birçok arkadaşımız kampa gelebilmek için çalışıyor. Örnek bir tavır olduğunu düşünüyorum. Kamp bu anlamda da farklı bir anlam ifade ediyor bizim için. Benimde heyecanımı mutluluğumu artıyor. Biran önce kampın gelmesini istiyorum.” Diyerek bitiriyor Handan da sözlerini. Buse var hemen yanında. Son olarak da Buse ile konuşmaya başlıyoruz.
HAYALİNİ KURDUĞUMUZ DÜNYAYA GİDİYORUZ
Buse de “Kampa gitmeyi çok istiyorum. Kolektif bir yaşam, aslında hepimizin haylini kurduğu bir dünya. Forumlar, paneller, atölyeler birçok önemli isimle tanışmamıza vesile olacak. 8 günün dolu geçmesine sağlayacak. Eğlenirken öğreneceğiz.” Diyerek başlıyor cümlelerine. İlk kampı olduğu için kafasındam bir sürü soru varmış. Çok merak ediyormuş. “Yemekten tutun da temizliğine kadar her şeyi birlikte yapıp aynı zamanda birlikte eğleneceğiz. Böyle bir kamp bizim için bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmamak için gerek maddiyat gerek izin konusunda çabalıyorum. Son olarak kamp biran önce gelsin istiyorum.” Diyerek bitiriyor sözlerini Buse de.
KAMP ÇOK GÜZEL GELSENE
Haydi itiraf edin sizler de heyecanlandınız değil mi? 8-16 Ağustos’ta bizler İzmir Dikili’de Özgür bir gelecek için buluşuyoruz. Gelin de hayalini kurduğumuz dünyayı hep birlikte örelim!

ÖNCEKİ HABER

Biz bu savaşta yokuz

SONRAKİ HABER

Çöp kutularındaki üniversite mezunu CV'leri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...