16 Temmuz 2015 11:00

PYD: Rojava Devrimi Ortadoğu'ya örnek oldu

19 Temmuz 2012'de Kobanê'de başlayan Rojava Devrimi'nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan PYD, Demokratik Özerklik Yönetimi, Toplumsal Sözleşme ve demokratik çözüm projesinin Ortadoğu'nun geleceği için örnek olduğunu vurguladı.

Paylaş

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yürütme Kurulu, Kobanê'de 19 Temmuz'ta filizlenen Rojava Devrimi'nin 4'üncü yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda, "Bir tarafta on yıllardır Suriye halkına acılar çektiren diktatör Baas rejimi, diğer yanda da ise bütün dünyanın gözleri önünde insanların kafasını kesen çeteci gruplar ortaya çıktı. Bu durum karşısında 19 Temmuz Devrimi'nin gerçekleşmesi artık bir ihtiyaçtı" vurgusunda bulunuldu.
İktidar savaşının Rojava bölgesine geçmemesi için, bu devrimsel sürecin çok önemli olduğu ve Rojava Kürdistanı halkının 2004'ten bu yana rejime karşı mücadele yürüttüğü belirtilen mesajda, Özgür Suriye Ordusu'nun bazı gruplarının ise Baas rejiminden kurtarılan bazı bölgelere destek vermek yerine, oraları hedef alarak saldırdığı kaydedildi.
Devrimin ilk kıvılcımını yakan Kobanê'nin tarihi direnişiyle büyük komployu boşa çıkardığının altını çizen PYD'nin mesajı şu ifadelerle devam etti:
"Kobanê halkı, tarihte eşine rastlanmayacak bir direnişle, dünyanın gözlerini kapattığı Suriye'deki duruma tekrar açmasını sağladı. Aynı zamanda Rojava ve Suriye'nin gerçek devrimini gösterdi. Demokratik Özerklik Yönetimi, Toplumsal Sözleşme ve demokratik çözüm projesinin 19 Temmuz Devrimi'nin ürünü olduğunu ve Ortadoğu'nun geleceğinin örneği oldu. Demokratik bir Suriye için bizler şimdi Demokratik Suriye Meclisi'ni kurma yolundayız. Bu Meclis, demokrasi isteyen ve birliğe inananlardan oluşacak.
Bütün ulusal ve demokratik kazanımlar YPG/YPJ'nin direnişi sayesinde gerçekleşti. Şimdi de tüm dünyada özgürlüğe örnek oluyor. Rojava direnişi, tüm direnişçilerin kıblegahı oldu.
Demokratik Özerlik Yönetimi'nin 3'üncü kuruluş yıldönümünde canlarını demokratik ulus için feda eden tüm şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlara özgürlük mücadelesini onların izinde yürütme sözü veriyoruz. Halkımıza söz veriyoruz ki bütün gücümüzle özgürlük ve onurlu bir yaşam için mücadelemizi sürdüreceğiz." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dante'nin mezarı IŞİD saldırısına karşı koruma altında

SONRAKİ HABER

YPG'den Haseke açıklaması: 29 IŞİD'li öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...