13 Temmuz 2015 12:05

Koalisyon görüşmeleri AKP'nin CHP'yi ziyaretiyle başladı

Koalisyon hükümeti kurulması için TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi parti arasındaki görüşme maratonu resmen başladı. Hükümeti kurma görevi alan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, teamüllere uygun şekilde ilk olarak ana muhalefet partisi CHP’nin kapısını çaldı.

Paylaş

Genel Seçimlerin üzerinden 36 gün geçmesinin ardından koalisyon için partiler arası ilk görüşme bugün yapılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurma görevi kendisine verilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ilk durağı CHP oldu.

CHP Genel Merkezi’ne önceden duyurulduğu gibi saat 14.00 yerine 14.10’da gelen AKP heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak karşıladı.

AKP VE CHP HEYETLERDE YER ALACAK İSİMLERİ BELİRLEDİ
AKP ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinde genel başkan ve dört milletvekilinden oluşan ve 1+4 olarak değerlendirilen koalisyon görüşme heyetine CHP'nin isteği üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Siyasi Baş Danışmanı Rasim Bölücek listeye eklendi. Bunun üzerine AKP de Ankara Milletvekili Mücahit Aslan'ı koalisyon görüşme heyetine ekledi. AKP'nin CHP ile koalisyon görüşmesi, 1+5 olarak devam ediyor.

AKP'nin koalisyon heyetinde yer alan isimler: Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz, Ayşenur Bahçekapılı, Mücahit Aslan

CHP'nin koalisyon heyetinde yer alan isimler: Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Rasim Bölücek.

İLK TUR İLK GÖRÜŞMESİ 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ
CHP Genel Merkezi'nde saat 14.10'da başlayan Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi, saat 15.50'de sona erdi. İlk turun ilk görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü.

YARIN MHP, ÇARŞAMBA HDP
Hükümeti kurma görevi verilen Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile devam edecek. Bu şekilde koalisyon için ilk tur görüşmeleri Ramazan Bayramı'ndan önce tamamlanmış olacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Romanya başbakanı hakkında dava açıldı, mal varlığı donduruldu

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Öcalan'la konuşmak savaşmaktan kötü olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa