08 Temmuz 2015 11:29

Yıldırım Beyazıt Lisesinde imam hatip tepkisi

Paylaş

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Yıldırım Beyazıt Lisesi imam hatibe dönüştürülüyor. 12 Eylül öncesi direnişlerle anılan ve tarihi Çinçin Mahallesi’nin dibinde bulunan lisenin mezunları ve semt sakinleri okullarının imam hatipleştirilmesini istemiyor.

Yıldırım Beyazıt Lisesi Mezunları Derneği bugün lise önünde bir basın açıklaması yaptı.

Yıldırım Beyazıt Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Tarık Durutürk, okullarının imam hatip Anadolu lisesine dönüştürüldüğü kararını 1 ay önce öğrendiklerini belirtti. Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi birçok kuruma başvurduklarını fakat bir netice alamadıklarını belirten Durutürk, “60 yıllık geçmişe sahip olan okulumuzun aynı şekilde kalmasını istiyoruz” dedi.

Durutürk hatıralarının ve hafızalarının silinmeye çalışıldığını ifade etti. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil de AKP Hükümetinin laik, bilimsel, çağdaş eğitimi adım adım unutturmaya çalışarak eğitimin dinselleştirilmesine karşı olduklarını dile getirdi. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de uygulamanın karşısında olduklarını belirterek Bakan Nabi Avcı için “Milli Eğitim Bakanı değil Milli Eğitim avcısı” ifadelerini kullandı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Katliamın sorumlusu iktidardır'

SONRAKİ HABER

'Emekçiler kendi medyasına sahip çıkmalı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...