01 Temmuz 2015 16:30

İstanbul'da 'okuluma dokunma' eylemi

Kadıköy’deki Yeşilbahar Ortaokulu’nda yeni dönem kayıtlarının okulun bilim sanat merkezine dönüştürülmesi gerekçesiyle başlatılmamasına yürüyüşle tepki gösteren öğrenci aileleri, okulun kayıtlara açıldığı güne kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

Paylaş

İstanbul Kadıköy’deki Yeşilbahar Ortaokulu’nda yeni dönem kayıtlarının okulun bilim sanat merkezine dönüştürülmesi gerekçesiyle başlatılmamasına veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüş düzenleyerek tepki gösterdi. Kadıköy Altıyol Meydanı'ndan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerçekleştirilen yürüyüşte, öğrenci aileleri, "Okuluma dokunma!" pankartı açarak sık sık, "Yeşilbahar bizimdir, bizim kalacak" ve "Okul var, kayıt yok" sloganları attı. 

Yürüyüş ardından Yeşilbahar Ortaokulu Okuluma Dokunma Koordinasyonu adına konuşan İlknur Birol, okulun herhangi bir gerekçe göstermeden, keyfi bir şekilde Bilim Sanat Merkezi yapılmak istenmesinin hiçbir mantıklı yanının olmadığını ve yasal olarak açık olan okulda, öğrenci kaydının alınmamasının suç olduğunu söyledi. Söz konusu okulda kayıtların açılmasına yönelik eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan Birol, "Suç işliyorsunuz, kayıtları açın, biz bu mücadelede sonuna kadar devam edeceğiz" dedi. 

Öğrencisini Yeşilbahar Ortaokulu'na kayıt edemeyen velilerden Handan Elcuman, okula kayıt alınmamasının eğitim hakkının engellenmesi olduğunu söyleyerek, bunun mücadelesi içerisinde olduklarını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe verdikleri halde hiçbir yanıt alamadıklarını belirtti.

Velilerin avukatı Can Atalay ise Yeşilbahar Ortaokulu'nun geçen yıl İmam Hatip Lisesi yapılmak istendiğini ancak velilerin tepkisi karşısında iptal edildiğini dile getirerek, bu yıl ise gerekçe gösterilmeden kayıt alınmadığını, buna karşı eylemlerinin ise devam edeceğini söyledi.

Aileler, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından eyleme son verdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerine IŞİD ayarı

SONRAKİ HABER

Askeri konvoya zafer işareti yapan çocuklar gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...