26 Ocak 2007 01:00

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ülkücülerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Murat Kurt (16), kaldırıldığı Adana Numune Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Servisi’nde gözetim altına alındı. Kurt, ülkücülerle birlikte polis ve belediye işçilerinin de kendilerine saldırdığını söyledi.
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde önceki gün bir grup ülkücü grubun saldırısı sonucu ağır yaralanıp Adana Numune Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan 16 yaşındaki Kürt öğrenci Murat Kurt, Kalp ve Damar Servisi’nde gözetim altına alındı. Kurt’un kasık tarafına aldığı bıçak darbesi nedeniyle ayak liflerinin yırtıldığı öğrenildi.
DİHA muhabirinin görüştüğü Murat Kurt, olayı şöyle anlattı: “Dörtyol Lisesi’nde okuyan ülkücü öğrenciler ve Kürt öğrencileri arasında bir tartışma çıkmıştı, ama polis iki tarafı barıştırmıştı. Biz Atatürk Parkı’nda oturuyorduk ve birden bıçaklı ve sopalı bir grubun saldırısına uğradık. Kendimi korumak için karşılık verdiğimde, bıçak ile yaralandım ve yere düştüm.”
‘Ayaklarımızı öptüreceğiz!’
Saldırganların öğrenci olmadığını belirten Kurt, şöyle konuştu: “Bize saldıran grup bizden yaşça da büyüktü. Bize ‘Bizimkiler dün ellerini size öptürdü, biz de size ayaklarımızı öptüreceğiz’ dediler ve saldırmaya başladılar. Saldırganlar ile birlikte polis ve belediyenin temizlik personeli de saldırdı. Kimse bizi ayırmadı. Karşı tarafta bıçak, sopa vardı. Dörtyol’da bize yaşama şansı vermiyorlar. Bu olayla birlikte dördüncü kez saldırıya maruz kaldık.”
4 öğrenci yaralanmıştı
Hatay’ın Dörtyol ilçesinde önceki gün yaşanan olayda Dörtyol Lisesi’nde okuyan bir grup ülkücü, Atatürk Parkı’nda yine aynı lisede okuyan Kürt öğrencilere saldırmıştı. Saldırı sonucunda Murat Kurt ağır yaralanırken, 3 Kürt öğrenci ise hafif şekilde yaralanmıştı. Olayla ilgili 3 Kürt öğrenci Dörtyol Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavileri yapıldıktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Polis, ülkücü gruptan bir kişiyi gözaltına alınırken, saldırıyı gerçekleştiren diğer kişilerin yakalanıp yakalanmadığı hakkında ise herhangi bir açıklamada yapılmadı. (Adana/DİHA)

Evrensel'i Takip Et