3 Mart 2007 01:00
Akdağ sermayenin hizmetinde
Sağlık Bakanı Recep Akdağın, TTBye yalnızca özel çalışan hekimler üye olmak zorundadır. TTB tüm hekimleri temsil etmiyor açıklamasına Türk Tabipleri Birliğinden (TTB) sert bir yanıt geldi. TTB Merkez Konseyinin dün yaptığı yazılı açıklamada, TTBnin hekimleri temsil etmediğini iddia eden Sağlık Bakanı kim(ler)i temsil ediyor sorusuna yer verildi. Açıklamada, Uygulamaları ve söylemleri ile halkın ve hekimlerin yararına hizmet etmediği ortada olan Sağlık Bakanı Dr. Akdağ, Dünya Bankasına, IMFye ve bir avuç sermaye grubuna hizmet etmektedir denildi.
Açıklamada, serbest çalışan hekimlerin TTBye üye olmasının zorunlu olduğu belirtilirken, kamuda çalışan hekimlerin de TTBye üye olabildiği kaydedildi. Mevcut 103 bin hekimden 73 bin 500ünün TTB üyesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, TTB üyelerinin büyük çoğunluğunu kamuda ve kamuyla birlikte özelde çalışan hekimlerin oluşturduğu bildirildi.
Açıklamada, Akdağın TTByi gelirlerini ve üye sayısını kısmakla tehdit ettiği ifade edildi. TTBnin yıllardır sağlık hakkı için mücadele ettiğine ve bu çerçevede mart ayında bir dizi eylem ve etkinlik yapacağına işaret edilen açıklamada, Sağlık Bakanının öfkesi bunadır. Bakan Akdağ üstü örtülü biçimde TTByi bu davranışından dolayı tehdit etmektedir denildi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et