8 Mart 2007 01:00

Efes yenmek zorunda


Efes Pilsen, ULEB Avrupa Ligi 2. tur (Top 16) (F) Grubu 4. maçında bugün İstanbul’da Yunanistan’ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.
Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 20.15’te başlayacak maç Skytürk TV’den naklen yayınlanacak.
2. tur grubunda yaptığı ilk 3 maçı da yitiren Efes Pilsen’in, grubu ilk 2 sıra içinde bitirip çeyrek finale yükselebilme umutlarını sürdürebilmesi için Panathinaikos maçından mutlak suretle galip ayrılması gerekiyor.
“Top 16” turunda (F) Grubu’nda geride kalan 3 maçını da kazanan Panathinaikos lider durumda bulunurken, henüz galibiyeti olmayan Efes Pilsen ise 4. ve son sırada yer alıyor.
Grupta Atina’da yapılan maçı 84-57’lik skorla Panathinaikos kazanmıştı.
Panathinaikos ile 13. buluşma
Efes Pilsen, Panathinaikos ile bugün 13. kez karşı karşıya gelecek. Avrupa arenasında Panathinaikos ile bugüne kadar 12 maç yapan lacivert-beyazlılar, 8 maçı yitirdi, 4 maçta ise galip gelebildi.
Efes Pilsen Panathinaikos karşısında Avrupa kupalarındaki 371. sınavına çıkacak.
Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 370 maçın 232’sini kazanırken, 138 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.
Öte yandan antrenör Oktay Mahmuti, Efes Pilsen’in başında Avrupa kupalarında çıktığı 135 maçta, 84 galibiyet, 51 yenilgi gördü.
Telekom rövanşa çıkıyor
Öte yandan FIBA Erkekler Avrupa Kupası play-off çeyrek final ilk maçında, Ankara’da İtalyan rakibi Virtus Bologna’ya 95-87 yenilerek seride 1-0 geriye düşen ve “Dörtlü Final”e kalma şansını zora sokan Türk Telekom, bugün rakibiyle deplasmanda rövanş maçına çıkacak. İtalya’nın Bologna kentindeki Palamalaguti Spor Sarayı’nda saat 21.30’da başlayacak maç, CNN Türk’ten canlı olarak ekrana gelecek.
Telekom bugün Avrupa kupalarındaki 144. maçına çıkacak. Telekom, bugüne dek kupalarda yaptığı 143 maçta 74 galibiyet ve 69 yenilgi aldı. Mavi-beyazlılar, deplasmanda yapılan maçlarda 27 galibiyet ve 46 yenilgi alırken, antrenör Ercüment Sunter döneminde yapılan 111 maçın 59’unu kazanmayı başardı.
Telekom, bu karşılaşmayı kazanması durumunda seride durumu 1-1 yapacak ve “Dörtlü Final”e yükselecek takım, 13 Mart Salı günü Ankara’da yapılacak 3. ve son maçın ardından belli olacak. Maçı İtalyan ekibi kazanırsa, 2-0’lık seriyle “Dörtlü Final”e çıkan taraf olacak. (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et