21 Mart 2007 00:00

kazma, kürek ve cumhurbaşkanlığı seçimi

Çok eskiden, daha Recep Tayyip Erdoğan’ın bırakın cumhurbaşkanlığına aday olmasını, cumhurbaşkanlığı köşkünün kaç ayağının olduğunu bile bilmediği yıllarda, ben hiç farkında olmadan onun bugün cumhurbaşkanı olmasını, az da olsa engellemişim.

Paylaş

Çok eskiden, daha Recep Tayyip Erdoğan’ın bırakın cumhurbaşkanlığına aday olmasını, cumhurbaşkanlığı köşkünün kaç ayağının olduğunu bile bilmediği yıllarda, ben hiç farkında olmadan onun bugün cumhurbaşkanı olmasını, az da olsa engellemişim. O yıllarda köyde tarlada çalışırken babam hep günlerin kısa ve geniş olmasından şikâyetçi olurdu. O dönemin en önemli özelliği de yine bugünkü gibi düşünebileceğimiz konuların oldukça sınırlı olmasıydı. Her konu hakkında serbestçe düşünemiyorduk. Düşünme alanında neredeyse karne sistemi uygulanıyordu. O yüzden düşünülmesi serbest olan konuları öyle har vurup harman savuramıyorduk. Boş kalmamak için defalarca aynı konuyu düşündüğümüz çok oluyordu. İşte bu şartlar altında ben, babamın günlerle ilgili şikâyetine ilgili çözümler arıyordum. Tabii böylesi durumlarda insanın aklına, akla hayale gelmeyecek çözümler geliyor. Yine bir gün babam güneşin sağına soluna bakıp “Bu güneşi durdurmanın bir yolu yok mu?” diye kendi kendine sordu. Kafamın elektrik yüklü bölgelerinde bir şimşek çaktı. Ertesi sabah erkenden Fen Bilgisi derslerinde öğrendiğim bilgilere güvenerek sırtıma bir kazma bir de kürek alıp, köyün doğusundaki en yüksek tepeye gittim. Devlet Hazinesi görevlilerine çaktırmadan, güneşin doğacağı yerden büyük bir çukur açtım. Biraz sonra güneş, diğer günlere nazaran az da olsa erken doğdu. Güneş doğduktan sonra kazma ve küreğimi alıp köyün batısındaki tepeye gittim. O tepeden de büyük bir çukur açtım. Günü önden ve arkadan biraz uzatarak daha fazla güneş görmemizi sağladım. Babam buna çok sevinmişti. Biliyorsunuz önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çoğumuz Recep Tayip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını istemiyoruz. O da illaki cumhurbaşkanı olacağım diyor. Her yol açık. Bir tek cumhurbaşkanlığı seçiminin olacağı günün gelmesini engellersek onun cumhurbaşkanı olmasını önleriz.
Sizlere önerim, gelin, Ferhat’ın sevgilisi için açtığı yoldan benim de babam için kazıdığım çukurlardan devam edip doğu çukuru ile batı çukurunu birleştirelim.
Dünyayı doğu-batı ekseninden ikiye bölersek gün denilen şeyi ortadan kaldırabiliriz. Cumhurbaşkanlığı seçimi gününün gelmesini önlemek Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmasını engellemekten daha kolay gibi görünüyor.
Aziz Gültekin
ÖNCEKİ HABER

Engelliler okulunda tecavüz

SONRAKİ HABER

Mersin’de tabutlu eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa