23 Mayıs 2007 00:00

JİTEM’ci çavuş yakalandı

Diyarbakır’da işyerinden aldıkları Mehmet Şerif Avşar’ı Saraykapı Jandarma Karakolu’nda sorguladıktan sonra Lice yolunda öldürdüğü iddia edilen JİTEM’ci uzman çavuş Gültekin Sütçü yakalandı.

Paylaş

Diyarbakır’da işyerinden aldıkları Mehmet Şerif Avşar’ı Saraykapı Jandarma Karakolu’nda sorguladıktan sonra Lice yolunda öldürdüğü iddia edilen JİTEM’ci uzman çavuş Gültekin Sütçü yakalandı. Sütçü hakkında, Mehmet Şerit Avşar’ı kasten öldürmek ve adam öldürmeye azmettirmekten 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Sütçü’nün 29 Ekim 2006 tarihinde Bulgaristan’dan Türkiye’ye girerken yakalandığı ortaya çıktı.
JİTEM’ci Sütçü’nün yakalanmasıyla hakkında işlediği cinayetle ilgili dosyada açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Sütçü hakkında hazırladığı iddianamede korucubaşı Topal Ömer olarak bilinen Ömer Güngör, yine korucular Fevzi Gökçen, Aziz Erbey, Yaşar Günbatı ve Zeyyat Akçil ile itirafçı Mesut Mehmetoğlu ile birlikte 22 Nisan 1994 tarihinde Trafik Çay Bahçesi’nin karşısında bulunan Baran Gübreciliğe giderek Avşar’ı gözaltına aldıkları ve Avşar’ın bir sonraki gün ölü olarak bulunduğu ve yapılan yargılamada korucuların ceza aldığı hatırlatıldı. İddianamede Sütçü hakkında arama kararı çıkarıldığı, Sütçü’nün Bulgaristan’da olduğunun bildirilmesi üzerine ise yapılan suç duyurusu sonucunda Kırklareli’nden Türkiye’ye giriş yaparken yakalandığı ifade edildi.
JİTEM’ci Sütçü, hakkında dava açılırken, dosyada çok ilginç belgeler ortaya çıktı. Sütçü’nün 1999 yılından sonra düzenli olarak ‘iş adamı’ sıfatıyla Bulgaristan’a gidip geldiği ortaya çıktı. Sütçü’nün yargılanmasına bugün Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. (Diyarbakır/DİHA)
Veli Ay
ÖNCEKİ HABER

Ankara’daki gözaltılar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Orda bir okul var uzakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...