2 Şubat 2008 00:00
Kemal Sunal reytingde birinci
Milyonlarca dolarlık programların üretildiği televizyon sektöründe Kemal Sunalın eskimeyen filmleri reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Ocak ayı boyunca beş ulusal televizyon kanalında tam 26 Kemal Sunal filmi gösterildi.
Kemal Sunal filmleri, kanal yöneticilerinin imdadına yetişmeye devam ediyor. Yüzlerce kez yayınlanmış olmasına rağmen, Kemal Sunal filmleri her seferinde, büyük bütçelerle yapılan yerli dizileri ve yerli-yabancı filmleri geride bırakmayı başarıyor. Kanal D, Show ve atvden çok bu filmlere ağırlık veren kanallar, Fox, Samanyolu, Kanal 7 ve Kanal 1 gibi kanallar. Tercih edilmelerinde başlıca neden hâlâ ilgi görmeleriyse, bir diğeri de, bu filmlerin maliyetinin çok düşük olması.
Bir Kemal Sunal filminin bir gösterim bedelinin 20 bin YTL civarında olduğu belirtiliyor. Oysa, bir yerli dizinin bir bölümü, ortalama 200 bin YTLye, bir yabancı filmin gösterim bedeli ise ortalama 50 bin YTLye denk geliyor. Bu maliyetin ortaya çıkardığı sonuç ise, bir ayda tam 26 film oldu.
Kemal Sunal, böylece televizyonda en çok filmi gösterilen başrol oyuncusu olma unvanını da açık ara elde etmiş oldu. Hiçbir film ya da dizinin bu kadar çok tekrarı ekrana gelmiyor.
Ocak ayı içinde, Fox 9, STV 8, Kanal 1 5, Kanal 7 3 ve TRT 1 ise 1 Kemal Sunal filmi gösterdi. Bunlar arasında Postacıdan Şark Bülbülüne, Kılıbıktan Meraklı Köfteciye, Yoksuldan İnek Şabana ve Yüz Numaralı Adama kadar defalarca ekrana gelmiş klasik Kemal Sunal filmleri bulunuyor.
Ancak filmin vizyondan sonraki haklarına ilişkin özel bir anlaşma bulunmaması nedeniyle Sunalın varisleri telif alamıyor. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et