16 Nisan 2008 00:00

Ovacık’a okul istiyoruz

Büyüme ve kalkınmadan söz edenler her alanda rekabet olduğu gibi eğitimde kaynak azlığını öne sürerek eğitimde de rekabeti öne çıkarmaya çalışıyorlar

Paylaş

Büyüme ve kalkınmadan söz edenler her alanda rekabet olduğu gibi eğitimde kaynak azlığını öne sürerek eğitimde de rekabeti öne çıkarmaya çalışıyorlar. Eğitimde fırsat eşitliğini söyleyip iyi okullarda okuyanlar kötü okullarda okuyanlar, eğitimde doğu-batı, kuzey-güney, mahalle-köy, özel okullar-devlet okulları, Anadolu lisesi- Düz lise ayrımı yapılıyor. Biz emekçi halkın çocukları doğru eğitim neyse onu almalı. Devlet okullarındaki eğitimin niteliği yükseltilmeli.
Eğitim ticarileştirilmemeli, satılık olmamalı, eğitim; kâr ve kazancın üzerinde olmamalı. 50-60 Kişilik sınıfların dolup taştığı konumdan çıkarılmalı. Daha fazla okul açılmalı. Var olan okulları zaten velilerden alınan bağışlar ve katkı paylarıyla onarmaya çalışıyorlar. Nerdeyse işçi ve emekçilere kendi okulunu kendin yap diyecekler. Peki eğitime ayrılan bütçe nerede. Denir ki en yakın okul en iyi okuldur. Ancak Ovacık için bu durum farklı. Mahallemize en yakın okul Ovacık köyündeki okuldur.
8-9 sınıflı bir okul ve 40 kişilik sınıflar. Bizim çocuklarımız köyün okuluna Esertepe’de Mustafa Necati İlköğretim Okuluna, Şinasi İlköğretim Okuluna veya Etlik’deki çeşitli ilkokullara gidiyorlar. Birçok aile çocuğunu servisle gönderiyor. Servis parasını ödemekte zorlanan emekçiler köyün okuluna gönderiyor. Servislerle giden çocuklarımız sabah, öğlen bir saat öncesinden biniyorlar servise. Bizim mahallemiz kurulduğunda okul yeri de belirlenmiş ama yapılmamış. Yakınımızdaki mahallelerin çocukları (Atapark), Ovacık’a yakın olan yerler köyün okuluna veya Atapark ve Aşık Veysel İlköğretim okullarına gidiyor.
Yaz- kış sırtında çantalarıyla o küçük bedenler dik bir yokuşu tırmanıyor veya uzun merdivenlerden inip çıkıyor. Oysa mahallemizde okul olsaydı çocuklar rahatça okula gidip gelebilecekti. Liseler için de keza öyle. En yakın lise Etlik veya Keçiören lisesi. Dar gelirli insanlar çocuklarını okutabilmek için ya dik yokuşları çıkacak ya servise verecek ya da yol parası verip çocuklarını dolmuşla otobüsle gönderecek. Hem bu çileyi çekecek hem de okullara katkı payı ödeyecek.
Bizler eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz. Eğitimde rekabet istemiyoruz. Mahallemize okul istiyoruz.
Nazife Ortakçı (Ovacık/ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Yine kimsede huzur kalmadı

SONRAKİ HABER

Yörsan ürünlerinin boykot edilmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...