23 Ekim 2008 00:00

Tiyatro eleştirmenlerinin ödülü Dikmen Gürün’ün

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi (TEB), “2008 Onur Ödülü”ne Prof. Dr. Dikmen Gürün’ü değer gördü. UNESCO’ya bağlı bir kuruluş olan TEB’den yapılan yazılı açıklamada, ödülün birliğin tüm üyelerine açık oylamayla saptandığı açıklandı

Paylaş

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi (TEB), “2008 Onur Ödülü”ne Prof. Dr. Dikmen Gürün’ü değer gördü. UNESCO’ya bağlı bir kuruluş olan TEB’den yapılan yazılı açıklamada, ödülün birliğin tüm üyelerine açık oylamayla saptandığı açıklandı.
“Dikmen Gürün’ün yıllardır Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin direktörü olarak dünya tiyatrosunun belli başlı topluluklarını, yorumcularını sanatseverlerle buluşturan ve aynı şekilde yerli tiyatro topluluklarını ve sanatçılarımızı dünyaya tanıtmayı amaçlayan çalışmaları, genç tiyatrolara yeni açılımlar sağlaması, ortak-yapımlarla uluslararası ilişkileri güçlendirecek zeminler oluşturması ve de her geçen yıl çıtasını yükselterek İstanbul Tiyatro Festivali’ni dünyanın saygın festivalleri arasına sokması”, ödülün gerekçesi olarak belirtildi.
Gürün, 1992 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’nü kurdu ve yönetti.
“Tiyatro dünyasına katkıları, alanındaki başarıları ve topluma karşı sorumlu bir sanatçı kimlikleriyle yaşamı boyunca tiyatro dalında üzerinde yürüdüğü tutarlı çizgisini sürdürmesi” nedeniyle TEB-2008 Onur Ödülü, Prof. Dr. Dikmen Gürün’e layık görüldü. Prof. Dr. Dikmen Gürün’e ödülü önümüzdeki günlerde verilecek.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Dünyanın bütün yayınevleri...

SONRAKİ HABER

Ceylan: Ödül için yola çıkmadım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...