14 Şubat 2009 01:00
F.Bahçe Ülker umutlandı
ULEB Avrupa Ligi 2. tur gruplarında 3. hafta mücadeleleri de geride kaldı. (H) Grubu'nda mücadelesini sürdüren Fenerbahçe Ülker, 3. hafta maçında deplasmanda Hırvat ekibi Cibona Zagreb'i 65-55 yenerek ilk galibiyetini aldı. Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetle 4 puan ve averajla 3. sıraya yükseldi.
8 maçın 6'sını ev sahibi ekiplerin kazandıkları 3. haftada, 5'er puan ve averajla (E) Grubu'nda İspanya'nın TAU Ceramica ve (H) Grubu'nda ilk yenilgisini alan geçen yılın şampiyonu Rus CSKA Moskova, 6'şar puan ve averajla da (F) Grubu'nda İspanya'nın Real Madrid, (G) Grubu'nda ise Yunanistan'ın Panathinaikos takımları lider durumda bulunuyorlar.
HAFTANIN MVP'Sİ ERSAN OLDU
Ligin 2. tur 3. hafta maçlarına Türkiyeli sporcular damgasını vurdu. Bu haftanın ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, takımı Barcelona'nın, sahasında Alba Berlin'i 85-69 yendiği maçta son derece başarılı bir performans sergileyen Ersan İlyasova aldı.
22 yaşında ve 2.07 metre boyundaki İlyasova, 25.5 dakika sahada kaldığı maçı, 30 sayı, 7 hücum-4 savunma 11 ribaunt, 2 asist, 3 top çalma ve 2 blokla tamamladı. İlyasova böylece kariyerinde ilk kez Euroleague'de MVP unvanını kazandı.
Bu hafta İlyasova'dan sonra en başarılı oyuncu, Cibona Zagreb önünde 32 dakikada 20 sayı, 2 hücum-11 savunma 13 ribaunt, 2 asist, 1 top çalma ve 2 blokla oynayıp 37 puan toplayan Fenerbahçe Ülker'in 33 yaşındaki deneyimli forveti Mirsad Türkcan oldu.
Türkcan, bu başarısıyla genel MVP klasmanında toplam 62 ve 31 ortalama, sayı krallığında toplam 45 ve 22.5 ortalama, toplam ribauntta 20 ve maç başına 10, savunma ribaundunda da toplam 17 ve maç başına 8.5 ortalamayla bu kategorilerde zirveye yerleşti.
DERBİ HEYECANI
Bu arada Basketbol Ligi'nde de heyecan 19. hafta maçlarıyla sürecek. Haftanın en önemli maçında Beşiktaş ile lider Efes Pilsen, bugün karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Arena'da oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.
Ligde 18. hafta sonunda 17 galibiyet ve tek yenilgisi olan Efes Pilsen 35 puanla liderlik koltuğunda otururken, 10 galibiyet, 8 yenilgisi olan Beşiktaş ise 28 puanla 5. sırada yer alıyor. Ligde ilk haftadaki Banvit yenilgisinin ardından oynadığı 17 maçı da kazanan Efes Pilsen, sezonun ilk yarısında yapılan karşılaşmada Beşiktaş'ı 71-53'lük skorla yenmişti.
TBBL
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 16. haftası da bugün derbi heyecanına sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda saat 15.30'da karşı karşıya gelecek.
Ligde geride kalan 13 maçta 12 galibiyet ve tek yenilgisi olan Fenerbahçe 25 puanla liderlik koltuğunda otururken, 8 galibiyet ve 5 mağlubiyeti olan Galatasaray ise 21 puan ve averajla 4. sırada yer alıyor. Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Fenerbahçe 66-58'lik skorla kazanmıştı. (SPOR SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et