21 Şubat 2009 00:00

Erdoğan beklentileri karşılayacak mı?

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin seçim mitingine katılmak için bugün Diyarbakır’a geliyor.

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin seçim mitingine katılmak için bugün Diyarbakır’a geliyor. Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın AKP mitingini canlı ve Kürtçe simultane çeviri ile vereceği öğrenildi. Böylece TRT 6’nın AKP’nin bölge halkına seçim propagandası için kullanılacağı da ortaya çıkmış oldu.
Öte yandan Diyarbakır’da basın toplantısı yapan DTP Eş Başkanları Emine Ayna ve Ahmet Türk, Başbakan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi. Türk, “Siz bu halkı polis gücüyle sindirmeye kalkışırsanız bu halk bunu kabul edemez. Sayın Başbakan’a diyoruz ki, Kürt halkının kimliksel, kültürel talepleri var. Ekonomik olarak bir yoksulluk var. Şimdi siz gittiğinizde ne söyleyeceksiniz. Bu beklentilere yanıt verecek misiniz?” dedi.
Sümer Park Kentsel Gelişim Merkezi’nde yapılan toplantıda Türk, Erdoğan’ın Diyarbakır’a yapacağı ziyarette olası tepkilere de değindi. Türk, “Biz hiçbir insanımızın iradesi üzerine ipotek koymayız. İpotek koyulmasına da karşı çıkarız. Burada söylemek istediğimiz halka vaat ettiğin ne. Gelip burada ne söyleyecek. Başbakan’ın halka verdiği bir şey yoktur. 30 yıldan beri demokrasi ve özgürlük için bu halk bedeller ödedi. Ama Erdoğan bunu görmezlikten geliyor. Barışçıl bir sürecin gelişmesini istiyoruz. Diyalogla sorunlarını çözülmesini istiyoruz. Kimsenin burnunun kanamamasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

DÜNYA ANADİL GÜNÜ

SONRAKİ HABER

Katilleri 16 yıldır bulunmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa