15 Mart 2009 01:00

Halk güçlerinin ortak mücadelesi için...


EMEK Partisi Tunceli İl Örgütü seçim gezileri kapsamında dün AKP’nin beyaz eşya dağıtımlarıyla gündeme gelen Nazimiye ilçesindeydi.
İl başkanı ve beraberindekilerle Nazimiye’de seçim çalışması yürüten EMEP’liler, esnafı ve halkı ziyaret ettiler. İl Genel Meclisi Adayı Engin Gedik yaptığı konuşmada, “İl genel meclisinin kapıları hep halka kapalı oldu, partimiz geçen dönem, mecliste bir kişiyle temsil edilmesine rağmen büyük adımlar attık. Şimdi Nazimiye halkıyla birlikte halkın mevzilerini büyütmeliyiz” dedi.
Seçim bürolarını da ziyaret eden EMEP’liler, Nazimiye’de bağımsız aday olarak seçime giren ve kazanma ihtimali büyük olan Cafer Kırmızıçiçek’in seçim irtibat bürosunu da ziyaret ettiler. Burada yapılan konuşmalarda, ülkede yaşanan ekonomik kriz, son gelişmeler ve emekçilerin ve halk güçlerinin ortak mücadelesine vurgu yapıldı.
Bağımsız Aday Cafer Kırmızıçiçek ise yönetime geldiklerinde belediyenin bütün hizmetlerini ve bütçesini halka açık ve halkla birlikte yöneteceklerini, bütün kaynaklarını başta Nazmiye’nin en yoksul kesimleri olmak üzere bütün ilçeyi, altyapısını ve yollarını insana yakışır biçimde düzenleyeceklerini söyledi. Halkın büyük bölümünün mevcut CHP’li yönetimden şikayetçi olduğu ifade edildi.
Mahallede görüştüğümüz Elif Polat isimli yaşlı bir kadın, mevcut belediyeden memnun olmadıklarını, yaklaşık olarak 2 ay önce ahırın ve içindeki küçük-büyükbaş hayvanlarının çıkan yangında tamamen telef olduğunu ve yaklaşık 200 metre uzaktaki itfaiyenin 3 saat boyunca yangına müdahale etmediğini dile getirdi. (TUNCELİ)

Evrensel'i Takip Et