25 Mart 2009 00:00

Gazeteci Adanır’a 3 yıl hapis cezası

ÜLKEYE Bakış Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bedri Adanır, gazetede yayınlanan yazılar nedeniyle hakkında açılan davada, 3 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

ÜLKEYE Bakış Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bedri Adanır, gazetede yayınlanan yazılar nedeniyle hakkında açılan davada, 3 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Haftalık yayın yapan Ülkeye Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Bedri Adanır hakkında, 12-17 Ekim ve 18-24 Ekim 2008’de gazetede yayınlanan fotoğraf ve yazılar nedeniyle açılan davanın duruşması, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Adanır ile avukatı Muharrem Şahin hazır bulundu.
Adanır, gazetelerde yayınlanan haberlerin sadece haber niteliği olduğu için yayınladığını ve bunda herhangi bir kasıt veya propaganda niyetinin olmadığını belirterek, beraatını talep etti.
Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, haftalık olarak Türkçe yayınlanan gazetede çıkan haberlerle “örgüt propagandası” yapıldığı ve bundan dolayı sanığın, 3713 sayılı Yasa’nın 53. maddesi uyarınca eylem sayısı olan iki defa cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, gazetenin iki ayrı sayısında çıkan haberler nedeniyle Adanır’ı, TCK 3713 sayılı Yasa’nın 7/2 maddesi gereğince 2 kez birer yıl hapis cezasına çarptırdı.
Propagandanın basın yoluyla yapıldığı gerekçesiyle Adanır’a verilen cezayı yarı oranda artıran mahkeme heyeti, Adanır’ın, 2’şer kez 1 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. (DİHA)
ÖNCEKİ HABER

LORNA’NIN SESİZLİĞİ CNBC-e 22.00

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...