28 Mart 2009 00:00

Mücadele yeni başlıyor

16 Mart'ta Sütlüce Kongre Merkezi'nde başlayan 5. Dünya Su Forumu 22 Mart'ta sona erdi.

Paylaş

16 Mart'ta Sütlüce Kongre Merkezi'nde başlayan 5. Dünya Su Forumu 22 Mart'ta sona erdi. Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu ise 5. Dünya Su Forumu'nun sona ermesiyle mücadelelerinin sona ermediğini söyledi. Platform mücadelenin su insani bir hak olarak kabul edilip ücretsiz hale getirilene kadar devam edeceğini açıkladı.
Dün TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla "5. Dünya Su Forumuna karşı İstanbul Bildirgesi"ni açıklayan Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, bundan sonraki süreçte su hakkına sahip çıkmak için toplumun geniş kesimlerini mücadele etmeye çağırdı.
Platform adına konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, suya sahip çıkmanın ancak örgütlü bir mücadele ile mümkün olabileceğini belirtti.
HEDEFLERİNİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ
"Ormanlarımız, topraklarımız, emeğimiz ve sularımız özgürleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" diyen Dinçöz, Dünya Su Konseyi'nin 'suyun değerinin piyasada belirlenmesi' tezinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Bu fikrin hayata geçmesinin su fiyatlarının astronomik boyutlara ulaşmasına neden olacağını anlatan Dinçöz, "Çalışan sınıflar daha da yoksullaşacak. Suya erişim daha da zorlaşacak" diye konuştu. Suyun yaşamın kendisi olduğunu kaydeden Dinçöz, suyun ticarileştirilmesinin yalnızca insanlar için değil tüm doğa ve diğer canlılar için de kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.
Herkese içilebilir ve temiz suya erişiminin eşit ve parasız olarak sağlanması gerektiğini dile getiren Dinçöz, "Dünya Su Konseyi'nin yerli ve yabancı işbirlikçilerinin, suların ticarileştirilmesi için planladıkları oyunları ve Su Forumu'nun hedeflerini halkın birlikte mücadelesini daha da büyüterek boşa çıkaracağız" diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Koruma altındaki binaları yıkıyorlar

SONRAKİ HABER

Zenginin külüne bile MUHTAÇLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...