30 Mart 2009 00:00

Ankara’da yirmi bin seçmene iki okul düşerse!..

GENERAL Zeki Doğan Mahallesi, Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı ve yirmi binden fazla seçmeni olan bir mahalle.

Paylaş

GENERAL Zeki Doğan Mahallesi, Ankara’nın Mamak ilçesine bağlı ve yirmi binden fazla seçmeni olan bir mahalle. Seçmen sayısı bu kadar fazla olan mahallede sadece iki okul bulununca, oy kullanmak da her dönem bir çileye dönüşüyor. Okul sayısı yeterli olmayınca, farklı çözüm yollarını deneyen İlçe Seçim Kurulu, bu yıl yeni bir çözüm bularak, inşaatı henüz bitmemiş apartmana sandık kurdurdu.
Okulun da yakınında bulunan, kimsenin oturmadığı ve “inşaat” olduğu belli olan binanın müteahhidi ile anlaşan İlçe Seçim Kurulu, oy sandıklarını, iki gün önceden kurdurduğu çadır yerine inşaata taşıttı. Ancak binanın koşulları seçimin yoğunluğuna uygun olmayınca, oy kullanmaya gelenler zor anlar yaşadılar. Binanın dar ve karanlık, odaların da küçük oluşu, oy kullanmayı daha da zorlaştırdı.
ÇADIR YERİNE İNŞAAT
Daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını belirten mahalle sakini Seyfi Gündoğan, okulun hemen yanındaki bina boş olduğu için çadır kurmak yerine bu inşaatın seçildiğini ifade etti. Binadaki odalarda oy kullanmanın eziyete dönüştüğünü belirten Gündoğan, “Bu haldeyken bile oy kullanılacak odalara giremiyorsunuz, o kadar küçük ki girip oy kullanmak eziyet” diyerek, tepkisini dile getirdi.
Murat Gündüz ise daha yeterli ve geniş bir alanın düzenlenebileceğini söyledi. Uygulamanın oy kullanmaya gelen insanları rencide ettiğini ifade eden Gündüz, verilen hizmetlerin yeterli olmadığını savundu. (Ankara/EVRENSEL)
Aylin Akçay - Çağlar Akyürek
ÖNCEKİ HABER

SEÇİM HEYECANI

SONRAKİ HABER

Halk için yeni bir gün mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...