19 Nisan 2009 00:00

Şirin Cemgil’i hayatını kaybetti

1968 kuşağının öncülerinden Sinan Cemgil’in eşi Şirin Cemgil Almanya’da, Duisburg’da yaşamını yitirdi. Şirin Cemgil’i (Yazıcıoğlu) dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. 1968 kuşağının öncülerinden Sinan Cemgil’in eşi Şirin Cemgil Almanya’da, Duisburg’da yaşamını yitirdi. Şirin Cemgil’i (Yazıcıoğlu) dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Paylaş

1968 kuşağının öncülerinden Sinan Cemgil’in eşi Şirin Cemgil Almanya’da, Duisburg’da yaşamını yitirdi. Şirin Cemgil’i (Yazıcıoğlu) dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.
Sinan Cemgil’le evliliğinden bir erkek çocuk (Taylan) annesi olan Şirin Cemgil dün bağırsak düğümlenmesi ve bağlı zehirlenme tanısıyla hastaneye kaldırıldı. Şirin Cemgil, hemen ameliyat edilmesine karşın komadan çıkamadı.
Şirin Cemgil 11 Mayıs 1945’te Denizli’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kısa bir dönem avukatlık yaptı ve siyasi suçlamalarla yargılanan ilerici–demokratların davalarına girdi.
Şirin Cemgil Türkiye İşçi Partisi Çankaya şubesi üyesi ve F.K.F kurucusuydu. 1968 öğrenci hareketinin içerisinde aktif olarak yer aldı. Hareketin öncülerinden Sinan Cemgil ile öğrenciyken evlendi. 12 Mart darbesinden sonra cezaevine girdi. Serbest bırakılmasının ardından 12 Eylül askeri darbesini izleyen günlerde yeniden tutuklandı. Tekrar serbest bırakıldıktan sonra 1982’de yurt dışına çıktı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

CHP’den Sanayi Bakanlığı’na suçlamalar

SONRAKİ HABER

‘Munzur özgür akacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...