20 Nisan 2009 00:00

Galata’da tek seyircilik oyun oynanıyor!

Tek seyircilik kurgusu ile Türkiye’de ilk kez denenen bir oyun türü olan “Oyun - Bir Takip Oyunu”, mayıs’ta seyirciyle buluşuyor. “Tek” seyircisiyle...

Paylaş

Tek seyircilik kurgusu ile Türkiye’de ilk kez denenen bir oyun türü olan “Oyun - Bir Takip Oyunu”, mayıs’ta seyirciyle buluşuyor. “Tek” seyircisiyle...
“Oyun – Bir Takip Oyunu”, 2 Mayıs’taki prömiyerinin ardından her cumartesi pazar Galata yollarında olacak. 10’ar dakikalık gösterilerle seyircinin Galata sokaklarında oyuncuları takip etmesini gerektiren oyun, ilginç bir şekilde sokakta ve tek seyirci için tasarlanmış.
Farklı kurgusu, ilginç sahneleme teknikleri ile seyircisine “tek” başına daha önce hiç yaşamadığı bir serüvene sürükleyen “Oyun – Bir Takip Oyunu”, Tiyatro Artı tarafından Tünel ile Karaköy arasında, farklı mekanlarda sergilenecek.
Mekan kullanımı açısından farklı bir teknikle oynanan oyun, seyirciyi yürüterek farklı mekanlarda farklı sahneler izlemesini sağlıyor.
“Oyun – Bir Takip Oyunu”nda, oyuna katılan “tek” seyirci “Siyah” adında gizemli karakterin kim olduğunu bulmaya çalışıyor.
Oyun, onu yollar boyunca takip etmesini, bulmasını ve bu arayış esnasında İstanbul’un tarihi gizemine bir yolculuk yapmasını içeriyor.
Oyunda tasavvuftan, varoluşçuluktan, Hayaletler öyküsünden, İstanbul tasvirlerinden ve Galata tarihinden yararlanılmış.
2005 yılında kurulan Tiyatro Artı, bu tarihten beri ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Yenilikçi ve deneysel çalışmalar üzerine eğilerek, 21. yüzyıl tiyatrosu üzerine arayışını sürdürmeye devam eden Tiyatro Artı, çeşitli projeleri hayata geçirdi ve oyunlarını Türkiye’nin çeşitli sahnelerinde ve katıldığı tiyatro festivallerinde sergiledi. Tiyatro Artı’nın İzmir’de başlayan çağdaş tiyatro serüveni İstanbul’da, Galata sokaklarında devam ediyor. Paul Auster‘ın New York üçlemesi içinde yer alan “Hayaletler” öyküsünden yola çıkılarak hazırlanan “Oyun-Bir Takip Oyunu” mayıs ayından itibaren her cumartesi pazar seyirciyle buluşacak.
Ufuk Tan Altunkaya’nın yönettiği oyunun metni Betül Altındal ve Ufuk Tan Altunkaya tarafından yazıldı. Oynayanlar, Ali Onur Ulusakarya, Aslı Özdemir, Betül Altındal, Deniz Gencal, Didem Kaplan, Filiz Polat, Mehmet Kavalcı, Melis Avçil, Nermin Koçak, Onur Cenk Balçık, R.Özgür Altun, Şennur Orta, Ufuk Tan Altunkaya, Ümit Doğru.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.tiyatroarti.net
ÖNCEKİ HABER

YAZILAMA

SONRAKİ HABER

Lale, kırılan hayallere gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...