30 Haziran 2009 00:00

Antep’te ‘Ne yapmalı?’ paneli

EMEK Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, “Krizin çaresi var mı? Pazara mı sokağa mı çıkmalı? Ne yapmalı?” başlıklı bir panel düzenledi.

Paylaş

EMEK Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, “Krizin çaresi var mı? Pazara mı sokağa mı çıkmalı? Ne yapmalı?” başlıklı bir panel düzenledi. Panelde, ekonomik krizle birlikte sermaye sınıfının, çöken “Yeni Dünya Düzeni” söyleminin yerine yeniden ‘Yeni Bir Dünya Düzeni’ ilan etmeye çalıştığı vurgulandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi Eğitim Sekreteri Yusuf Karadaş konuşmacı olarak katıldı. Panele birçok siyasi parti, sendika ve kitle örgütünden yöneticileri de katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen, konferansın amacının sadece yaşanan krizi daha iyi anlamak üzere konuşmak değil, aynı zamanda emekçiler lehine bir çözüm için neler yapılabileceğini tartışmak olduğunu söyledi.
Açılış konuşmasının ardından Yusuf Karadaş, Sovyetler Birliği’nin çöküşünden sonra sermaye sınıfının tarihin sonunun geldiğini ilan ettiğini, ancak içinde bulunulan küresel krizin bu söylemi geçersizleştirdiğini belirtti. Kapitalizmin ve sermayenin, ekonomik krizin faturasını geri kalmış ülkelerin ve gelişmiş kapitalist ülkelerdeki emekçilerin sırtına yıkmaya çalıştığını belirten Karadaş, sermayenin bu amacına ulaşmasının emekçilerin bu durumu kabullenmesine bağlı olduğunu vurguladı. Dünyada ve ülkemizde sendikaların daha çok örgütlü olduğu işyerini krizden korumayı amaçlayan tutumlar içinde olduğunu söyleyen Karadaş, bu tutumun sermayenin amacına ulaşmasına hizmet ettiğini belirtti.
Emekçilerin ortak bir hareketi örgütlemesinin zorunluluğuna vurgu yapan Karadaş, Türkiye’de emekçilerin önemli sorunlarından birinin de Kürt sorunu olduğuna değindi. Karadaş, demokrasi sorununun çözümünün de emek sorununun çözümünden ayrı düşünülemeyeceğini ifade etti. Konferansın ikinci bölümünde katılımcıların konuşmalarına ve sorularına yer verildi. Söz alan katılımcıların konuşmalarının ardından, sorulan sorulara verilen cevaplarla panel sona erdi. (GAZİANTEP)
Abdullah Çiloğlan
ÖNCEKİ HABER

Kipa’da örgütlü sendikalar toplandı

SONRAKİ HABER

‘Bankalara kart aidatı ödemeyin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...