30 Haziran 2009 00:00

‘Bankalara kart aidatı ödemeyin’

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu(TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin kararına da atıfta bulunarak, tüketicilerin bankalara kredi kart aidatı ödememesini istedi.

Paylaş

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu(TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin kararına da atıfta bulunarak, tüketicilerin bankalara kredi kart aidatı ödememesini istedi. Çetin, tüketicilerden, kart aidatı alan bankalara karşı, “Geriye dönük 5 yıllık aidatlarını da isteyerek ilçelerdeki hakem heyetlerine müracaat etmelerini” önerdi.
TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin bankanın kredi kartı üyelik ücretlerini tüketiciye iade etmesine karar verdiğine ilişkin kararını hatırlattı. “Yargıtay’dan Bankalar Birliği’ne tokat gibi cevap” diyen Çetin, söz konusu davada, banka avukatlarının “Yasada ve tüketici ile yapılan sözleşmede kart aidatının alınacağının” ileri sürmesine rağmen Yargıtay’ın “Üyelik ücretine ilişkin hükmün tüketici ile müzakere edilmediğine” karar verdiğini ifade etti.
Çetin, Bankalar Birliği’nin geçen haftalarda Meclis’te kart aidatı alınmasına ilişkin maddenin ‘reddedilmesi’ sonrasında, kredi kartlarından aidat alınmasının yasal olduğunu ilan ettiğini hatırlattı. Çetin, “Bankalar Birliği, bırakın hukuka saygı göstermeyi, üyesi bankaları yargı kararlarına uymamaya çağırmaktadır” dedi. Bankalar Birliği’nin “Bakanlar Kurulu kararı var”, “TCMB Tebliği’nde açık hüküm var” diyerek ‘yalan’ söylediğini belirten Çetin, bankaların yasal olmayan bir uygulama ile tüketicileri soyup, suç işlediklerini savundu.
Hükümete düşen görevin, “bu alandaki soygunu” sona erdirerek açık bir düzenleme yapmak olduğunu belirten Çetin, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’da yapılacak değişiklikle konunun açıklığa kavuşturulmasını istedi. Tüketicilerin, yeni Yargıtay kararı ve Meclis iradesi ile daha da güçlendiğini ifade eden Çetin, “Tüketiciler bankalara kart aidatı ödememeli” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Antep’te ‘Ne yapmalı?’ paneli

SONRAKİ HABER

AÇLIK DA ÖLÜM DE KOL GEZiYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...