15 Temmuz 2009 00:00

50 Cent, İstanbul’da konser verdi

RAP ve R&B müziğin önde gelen grubu “50 Cent”, İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Paylaş

RAP ve R&B müziğin önde gelen grubu “50 Cent”, İstanbullu müzikseverlerle buluştu.
Kuruçeşme Arena’daki konserde, Curtis Jackson ve diğer grup üyeleri, “In da Club”, “Candy Shop”, “The Game”, “Disco Inforno” ve “How We Do” gibi sevilen şarkılarının da yer aldığı toplam 36 parça seslendirdi.
İlk albümüyle 11 milyonluk satış yakalayan, ABD’de müzik listelerinde en çok dinlenen ilk 10 şarkı arasına 4 şarkıyla giren grup, konser ve sahne şovuyla İstanbulluların beğenisini kazandı. Grup lideri Jackson’ın hayranlarının üzerine attığı kırmızı renkli deri ceketi seyirciler arasında paylaşılamadı.
Asıl adı Curtis Jackson olan 50 Cent, önce rap camiasında tanınmış prodüktör ve Run-DMC grubunun üyesi olan Jam Master Jay ve daha sonra dünyaca ünlü olan prodüktör Dr.Dre tarafından keşfedildi.
İlk klip çekiminden önce 9 kurşun yiyerek hastanelik olan 50 Cent’in anlaşması bu olaydan sonra Columbia Records tarafından iptal edildi ve “Power of the Dollar” adlı albümü piyasaya sunulmadı. Bu olaydan sonra da demo ve mixtape çıkarmaya devam eden 50 Cent, onu dinleyen ve beğenen Eminem ile birlikte “Get Rich or Die Tryin” adlı ilk resmi albümünü çıkardı. “In da Club”, “P.I.M.P.” ve “If I Can’t” gibi şarkılarıyla çok hızlı bir şekilde yükselen 50 Cent, 2006 yılında 32 milyon dolar, 2007 yılında 34 milyon dolar kazanarak yılda en fazla para kazanan 2. rapçi oldu.
Forbes dergisinin belirlediği “En Zengin Hip-Hop’çılar sıralamasında 2007’de Jay-Z ve Eminem’den sonra üçüncü sırada yer alan 50 Cent, 2008’de bu iki sanatçıyı da geride bıraktı. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Ne kadar sömürü,o kadar ölüm!

SONRAKİ HABER

Bu film dostluğu ve dayanışmayı anlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...