01 Eylül 2009 00:00

Barış umutları boşa çıkmasın

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Diyarbakır Girişimi, Dağkapı Meydanı’nda yaptığı açıklamada, barış arayışının yanlış politikalarla boşa çıkartılmaması gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada, barış sürecinin...

Paylaş

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Diyarbakır Girişimi, Dağkapı Meydanı’nda yaptığı açıklamada, barış arayışının yanlış politikalarla boşa çıkartılmaması gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada, barış sürecinin hayal kırıklığına dönüşmemesi için dikkatli ve özenli olunması gerektiği vurgulandı.
TBM Diyarbakır Girişimi, Dağkapı Meydanı’nda Kürt sorunundaki gelişmeleri değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Barış Grubu üyeleri Seydi Fırat, Aysel Doğan, Aygül Bidav, İmam Canpolat ve çok sayıda kitle örgütü temsilcisi katıldı. TBM Diyarbakır Girişimi adına açıklamayı okuyan Av. Meral Danış Beştaş, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün Kürt sorununun demokratik çözümüne dair beklentilerin her zamankinden çok daha yükseldiği bir ortamda karşılandığını belirterek, barış arayışının yanlış politikalarla boşa çıkartılmaması gerektiğini söyledi. 1 Eylül mitingine katılacaklarını belirten Beştaş, herkesi miting alanına çağırdı.
SİYASİ PAZARLIĞA DÖNÜŞMESİN
Sürecin dikkat ve özenle planlanması gerektiğini söyleyen Beştaş, “Özellikle askeri operasyonların devam etmesinin neden olacağı çatışmalar ve cenaze törenleri, toplumda yeni gerilim ortamlarına zemin oluşturacaktır. Yine bu süreçte ifade ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik kısıtlama, tutuklama ve cezaevlerinde yaşanan insanlık dışı uygulamalar, sadece çözüme yönelik kararlılık açısından değil, doğrudan niyet açısından da sorgulamalara ve güvensizliğe sürükleyecektir”dedi. Kürt sorununun çözümüne yönelik açılımların bir siyasal pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini vurgulayan Beştaş, köklü bir anayasa değişikliğinin zamana yayılmaması konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti Barış Meclisi olarak Kürt sorununun barışçı yöntemlerle çözümüne yönelik ısrarlı çağrılarını bundan sonra çok daha aktif biçimde dile getirmeye devam edeceklerini kaydeden Beştaş, barış ortamından Türkiye’nin kazançlı çıkacağını belirterek, “Adil ve demokratik bir barış sürecinin başlayabilmesi, yakalanan bu toplumsal ortamın kötü kullanılmaması ve küçük hesaplarla tüketilmemesi konusunda herkesi hassas davranmaya davet ediyoruz” dedi.
(Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Barış için mücadeleye

SONRAKİ HABER

DTP’den onurlu barış talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...