16 Eylül 2009 00:00

Kadınlardan Topbaş ve Güler’e istifa çağrısı

İstanbul’da sel felaketinin üzerinden yaklaşık bir hafta geçti. Yetkilerin sorumsuzluğu ve alınmayan önlemler sonucu felaketin rezalete dönüştüğünü düşünen kadınlar dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeydi.

Paylaş

İstanbul’da sel felaketinin üzerinden yaklaşık bir hafta geçti. Yetkilerin sorumsuzluğu ve alınmayan önlemler sonucu felaketin rezalete dönüştüğünü düşünen kadınlar dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önündeydi. Kadınlar sorumluları istifaya çağırdı.
İstanbul Kadın Platformu üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Muammer Güler’e seslendi: “Rantçı yönetim istemiyoruz.”
PAYIMIZA YİNE ÖLÜM DÜŞTÜ
Kentte güvenli yaşama, ev ve işyerlerine güvenle ulaşma haklarından yoksun bırakıldıklarını belirten kadınlar, hayatını kaybeden 8 kadın işçiyi unutmayacaklarını söylediler.
Kadınlar, “İstanbul’da, kadınların payına yine ölüm, çaresizlik, keder ve gözyaşı düştü” diyerek sorumluların yargılanmasını talep etti.
Platform adına basın açıklamasını okuyan Fidan Ataselim İkitelli’deki can ve mal kaybının nedeninin insanlık dışı çalışma koşulları ve insan yaşamını yok sayan kentleşme olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP Türkiye'si

SONRAKİ HABER

3. köprü yağma demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...