01 Ekim 2009 00:00

İran nükleer tesislerini görüşmeye açtı

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, Batı ile nükleer konuda yapılacak müzakerelere olumlu bir bakış açısı ve iyi niyetle başlayacaklarını söyledi.

Paylaş

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili, Batı ile nükleer konuda yapılacak müzakerelere olumlu bir bakış açısı ve iyi niyetle başlayacaklarını söyledi. Celili, 5 artı 1 ülkeleriyle bugünkü müzakere için Cenevre’ye hareketinden önce yaptığı açıklamada, İran’ın tüm imkanlarıyla uluslararası toplumun ortak endişelerini giderecek ortamı hazırlayabileceğini belirtti. “İran’ın milli, bölgesel ve uluslararası arenadaki gücü ile potansiyeli, huzur, emniyet, barış ve adalete dayalı ilişkilerin geliştirilmesi için bir fırsattır” diyen Celili, “Olumlu bir bakış açısı ve iyi niyetle müzakerelere başlıyoruz. Bu bakış açımızın bir fırsat olarak değerlendirilmesini umuyoruz” ifadesini kullandı.
Celili, en son 19 Temmuz 2008’de Cenevre’de AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve 5 artı 1 ülkelerinin temsilcileriyle bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Cunta lideri orduyu kontrol edememiş

SONRAKİ HABER

ABD Irak’tan daha fazla asker çekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...