13 Ekim 2009 00:00

Harbiye’nin dünü ve bugünü konuşuldu

Hatay’ın Harbiye beldesinde yayın hayatını sürdüren Harbiye gazetesi, ‘Hatay’ın Geçmişi Bugünü ve Geleceği’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Paylaş

Hatay’ın Harbiye beldesinde yayın hayatını sürdüren Harbiye gazetesi, ‘Hatay’ın Geçmişi Bugünü ve Geleceği’ adlı bir etkinlik düzenledi. Birçok konunun konuşulduğu etkinlikte, tarihte Dafne olarak isimlendirilen Harbiye’nin, bugün de tarihi önemini koruduğu, yalnız hak ettiği yeri bulamadığı dile getirildi.
Gazetemizin yazarı Cengiz Bektaş, Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun ve Mimar Fuat Büyükaşık’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantı konuşan Mimar Fuat Büyükaşık tarihteki Harbiye’nin, yani Dafne’nin yollarının talan edilmesinin, şelalesinin nerede ise yok edilmesinin, vadinin kontrolsuz bir şekilde kullanıldığının göstergesi olduğunu belirtti.
Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Çoşkun Daphne efsanesini anlatarak “Bu efsanelerin geçtiği yer olan Harbiye, plansız yapılaşma sonucu tarihi eserlerin dokunulamaz duruma geldiği bir yer olmuştur” dedi.
Gazetemiz yazarı mimar Cengiz Bektaş ise tarihi yerlerin önemini dile getirirken insanlığın bu tarihe sahip çıkmakta çok büyük eksikleri olduğunu dile getirdi. Bektaş, “Bir sihirbaz olduğunu düşünün ve size sormadan Harbiye’ye bir gökdelen, bir köprü, bir havuz dikse sizler memnun olur musunuz? Tabii ki hayır” diyerek Harbiye’nin gerçek koruyucusunun Harbiyeliler, daha sonra insanlık olması gerektiğini ifade etti.
(Hatay/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Paran yoksa çocuğunu okutma!

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa