21 Ocak 2010 00:00

TEKEL’de anlaşmaya doğru mu?

TEKEL işçilerinin direnişi, oturma eylemi ve açlık greviyle sürerken, toplumun geniş kesiminden destek alan eylem nedeniyle hükümetin rahatsızlığının da arttığı öğrenildi.

Paylaş

TEKEL işçilerinin direnişi, oturma eylemi ve açlık greviyle sürerken, toplumun geniş kesiminden destek alan eylem nedeniyle hükümetin rahatsızlığının da arttığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre hükümet bu durumdan rahatsız ancak hemen de geri adım atmış gözükmek istemiyor. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay’ın Hükümet üyeleriyle yaptıkları görüşmelerin yanı sıra, kimi örgüt yöneticilerinin de Türk-İş ve Hükümet arasında arabuluculuk yaptığı, “anlaşmaya yakın” olduğu konuşuluyor.
Kulislere yansıyan bilgilere göre, hükümet işçileri özlük haklarıyla, işçi olarak başka kurumlara aktarmaktan yana değil. Ancak işçilerin de 4-c’de iyileştirme de olsa kabul etmeyeceklerini de bilen hükümetin ara formül olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 4-b maddesini önerdiği, önümüzdeki günlerde anlaşma yapılabileceği konuşuluyor.
Bu durumda işçiler “memur” kadrosuyla farklı kamu kurumlarına aktarılabilecekler. Türk-İş Genel Başkanı Kumlu’nun kulislere yansıyan, “Görüşmelerimiz sürüyor, anlaşmak üzereyiz” sözleri de “İşçilerin memur kadrosuna atanacağı konusunda anlaşmaya gidildiği” görüşünü doğrular nitelikte. Henüz anlaşmaya dair bir açıklama olmadı, ancak önümüzdeki günlerde bunun açığa çıkması bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

'Sendikal haklar nöbeti' 4. haftasında

SONRAKİ HABER

‘Kararı almak değil uygulamak önemli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...