25 Mart 2010 00:00

Belediye başkanı değişti zihniyet değişmedi

ÜMRANİYE ve Kadıköy’ün bir bölümünü alarak ilçe olan Ataşehir ilçesine bağlı Aşıkveysel ve Mustafa Kemal Mahallelerinde sorunlar devam ediyor.

Paylaş

ÜMRANİYE ve Kadıköy’ün bir bölümünü alarak ilçe olan Ataşehir ilçesine bağlı Aşıkveysel ve Mustafa Kemal Mahallelerinde sorunlar devam ediyor. “Belediye başkanı değişti ama zihniyet değişmedi” diyen mahalle halkı CHP’li Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin seçimler döneminde verdiği sözleri yerine getirmesini istiyor.
Yoksulluğun her geçen gün arttığını belirten Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Selma Akkaya önceden mahallelinin yüzde 70’nin doğalgaz kullandığını ama artan yoksulluktan kaynaklı yüzlerce ailenin kömüre döndüğünü söyledi.
Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin her defasında ‘Bana seçimi 1 Mayıs mahallesi kazandırdı’ demesine karşın kendine oy vermiş ve güvenmiş insanları cezalandırırcasına vaatlerini yerine getirmediğini belirten Akkaya belediye başkanını verdiği sözleri tutmaya çağırdı.
Daha önceki AKP’li Belediye Başkanı Hasan Can’ın açık açık “Siz bana oy vermediniz ben de size hizmet vermeyeceğim” diyerek hizmet vermediğini vurgulayan Akkaya CHP’li belediye döneminde de “Çözeceğiz, yapacağız, edeceğizle” 1 yılı geride bıraktıklarını belirtti. Akkaya iki sokak ve cemevine yapılan yadımlar dışında bir çivi dahi çakılmadığının altını çizerek mahallenin altyapı, ışıklandırma, sokakların düzenlenmesi ve diğer sorunlarına ilişkin belediyeye elli civarında dilekçe verdiğini fakat gereğinin henüz yapılmadığını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)




VAATLER TUTULMUYOR
Doğuş Spor Kulübü Başkanı Haydar Saraçoğlu 2008 yılında 1. amatör lige yükseldiklerini belirterek 2009-2010 yılında süper amatöre yükselen kulübün birçok zorluğa ve verilen vaatlerin yerine getirilmemesine karşın yollarına devam ettiklerini söylüyor. “Süper amatörde şampiyon olduğumuz halde bir üst tura çıkamayacağız. Bunun nedeni ise tesislerin olmayışıdır” diyen Saraçoğlu diğer bütün kulüplerin arkasında belediye ya da işadamları olduğunu fakat kendilerine böyle bir destek verilmediğini söyledi. İlgezdi’nin seçimler döneminde kendilerine saha sözü verdiğini belirten Saraçoğlu seçimlerden sonra ise saha için yer tahsis etme sözünü tutmayı bırakın belediye başkanından randevu dahi alamadıklarını ifade etti. Belediye başkanı olduğu ilçenin küçük bir mahallesindeki saha sözünü bile tutmayan bir başkanın halka verdiği hiç bir sözü tutmayacağını belirten Saraçoğlu seçim dönemi oy kapmak için verilen vaatlerin bir yalandan ibaret olduğunu bir kez daha gördüklerini belirtti.

İnan Dursun - İmran Aydın
ÖNCEKİ HABER

Mamak halkı ulaşım zammına ‘hayır’ diyor

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüme karşı direnmekte kararlılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...