26 Mart 2010 00:00

Toplusözleşme arabulucu aşamasında

HİZMET-İŞ Kocaeli 2 No’lu Şube ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplusözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında.

Paylaş

HİZMET-İŞ Kocaeli 2 No’lu Şube ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında süren toplusözleşme görüşmeleri arabulucu aşamasında. Sözleşme Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan toplam 3 bin 200 işçiyi kapsıyor. Anlaşmazlık maddelerinin başında ücret zammı geliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hizmet-İş 2 No’lu Şube Başkanı İrfan Gün işveren sendikası Yerel-Sen’in önerdiği yüzde 4 ücret zammı teklifinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirterek “Yerel-Sen bu önerisinde hiçbir esneklik göstermemiştir. Yerel-Sen’in bu tutumu ülke ve Kocaeli gerçekleriyle bağdaşmamaktadır. Sözleşme görüşmelerinin masa başında bitmesi için gereken bütün gayret ve çalışmayı gösterdik” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, kendi işçilerinin yaşanabilir bir ücret ve sosyal haklara kavuşturulması konusuna ilgisiz ve duyarsız kalmalarının anlaşılamaz olduğunu kaydeden Gün, arabulucu sürecinin sonunda işyerlerinde grev oylaması yapılacağını, oylamada “Evet” çıkarsa greve gidileceğini ifade etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Maden ocağında göçük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...