07 Nisan 2010 00:00

İmran Aydın evinde anıldı

EMEK PARTİSİ Altındağ İlçe Örgütü binasının açılışı, polis tarafından işkencede öldürülen işçi önderi İmran Aydın’ı anma etkinliğiyle gerçekleştirildi.

Paylaş

EMEK PARTİSİ Altındağ İlçe Örgütü binasının açılışı, polis tarafından işkencede öldürülen işçi önderi İmran Aydın’ı anma etkinliğiyle gerçekleştirildi. Etkinlikte yakınları ve mücadele arkadaşları örnek bir işçi önderi olan İmran Aydın’ın mücadelesini sürdürme sözü verdi.
Polis tarafından 3 Mart 1991 tarihinde işkencede katledilen İmran Aydın’ın Hüseyingazi Semti Feridun Çelik Mahallesi’nde sık sık kaldığı ev, artık Emek Partisi Altındağ İlçe Binası. İlçe binasının önceki gün yapılan açılışı da İmran Aydın anısına düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.
Etkinliğe İmran Aydın’ın mücadele arkadaşlarının yanı sıra annesi Nuriye Aydın da katıldı. İmran Aydın’ın mücadele arkadaşlarından Mobilyacılar Sitesi İşçisi Sabri Kaya O’nu anlattı. “İmran Aydın bir hocaydı” diyen Kaya, çıraklık dönemindeki genç işçilere herkes gibi davranmadığını, bu nedenle diğer ustalarla çalışmak istemeyen çırakların ‘İmran Usta’nın yanında çalışmak için can attıklarını ifade etti.
İmran Aydın’ın mücadele arkadaşlarından Emek Partisi Altındağ İlçe Başkanı Resul Arslan ise onun gerçek bir işçi önderi olduğunu ifade ederek, O’nun tek başına kaldığında bile mücadele bilincini kaybetmediğini söyledi. Arslan, “Kazandığı paralarla yırtık ayakkabısını yenilemek yerine bildiriler basıp dağıtıyordu” dedi.
Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi İbrahim Akkaya da, İmran gibi işçi ve emekçilerin bulunduğu her alanda mücadele içersinde olmanın, hem O’nun anısını, hem de mücadelesini anlamlı hale getireceğini söyledi.
İmran Aydın’ın gösterdiği gibi bugün de işçilerin, emekçilerin, mahalle halkının her türlü sorununun çözülmesi için mücadele edeceklerini belirten Akkaya, bunun ancak örgütlü bir mücadele ile mümkün olduğunu vurguladı.
Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterimiyle sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Kürtçe Şarkı’ cinayeti davası ertelendi

SONRAKİ HABER

‘Yarış atı değil öğrenciyiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...