17 Nisan 2010 00:00

Küçükçekmece’de çalışmalar başladı

KÜÇÜKÇEKMECE, İstanbul’da sanayinin yoğunlaştığı bölgelerden biri.

Paylaş

KÜÇÜKÇEKMECE, İstanbul’da sanayinin yoğunlaştığı bölgelerden biri. Yüz binlerce işçinin çalıştığı Küçükçekmece’de, kuralsız ve sendikasız çalışma oldukça yoğun. Bu nedenle bölgedeki 1 Mayıs çalışmaları da önem kazanıyor. Birleşik Metal-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Yılmaz Bayram ve Genel-İş’in örgütlü olduğu Küçükçekmece Belediyesi’nin İşyeri Temsilcisi Hulusi Değirmenci ile 1 Mayıs çalışmalarını konuştuk.
Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Yılmaz Bayram, 1 Mayıs’ın TEKEL direnişiyle birlikte daha da önem kazandığını söyledi. Eş ve çocuklarını da katarak 1 Mayıs’ın güçlü geçmesini sağlayacaklarını kaydeden Bayram, “Daha önceki yıllarda konfederasyonların ayrı kutlamalar gerçekleştirmesi, katılımın zayıflamasına neden oluyordu. Bu yıl samimi bir şekilde ortak kutlama kararı çok önemli. Bu birlikteliğin gerçekleşmesinde TEKEL işçileri önemli bir faktör. Taksim’e yüz binlerce emekçinin katılımını sağlamalıyız” diye konuştu.
KOMİTELERLE HAZIRLANIYORLAR
Örgütlü oldukları işyerlerinde hazırlıklara başladıklarını dile getiren Bayram, işyeri toplantılarıyla işçi sınıfına yönelik saldırıları anlatarak buna karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiğini anlattıklarını ifade ederek, güçlü bir 1 Mayıs’ın 26 Mayıs genel eylemini olumlu etkileyeceğini ve sermayenin temsilcilerinin yer aldığı Meclis’e mesaj verilmiş olacağını kaydetti. İşyerlerinde komiteler olduğunu, 1 Mayıs’a da komitelerle hazırlandıklarını anlatan Bayram, “Başta İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki metal fabrikaları olmak üzere, 1 Mayıs bildirilerini dağıtıp işçilerle yüz yüze geleceğiz” dedi.
TALEPLERİMİZİ YANSITACAĞIZ
Genel-İş İstanbul 2 No’lu Şube’ye bağlı Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri İşyeri Temsilcisi Hulusi Değirmenci, şube olarak 1 Mayıs gündemli toplantı yaptıklarını ve işçilerin katılımını sağlamak için çalışmalara başladıklarını anlattı. Sözleşme görüşmelerinin tıkanma noktasına geldiğini ve arabulucu aşamasında olduğunu ifade eden Değirmenci, şöyle devam etti: “İşveren, yüzde 2 gibi çok komik bir zam teklif ediyor. Türkiye çapında böyle bir sözleşme yok. Yüzde 2 zam mı olur? Zaten iki dönemdir tatmin edici bir zam olmadı. Krizle birlikte alım gücümüz da düştü. İşçi arkadaşlarımız evine ekmek götürmek istiyor. 1 Mayıs’a kendi taleplerimizi de yansıtacağız.”
TEKEL işçilerinin “hak nasıl alınır”ı gösterdiği için çok önemli olduğunu vurgulayan Değirmenci, zaman geçirmeden 26 Mayıs genel eyleminin hazırlıklarına da başlayacaklarını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Ersal Aşudu
ÖNCEKİ HABER

Bolu’da maden ocağında 10 işçi zehirlendi

SONRAKİ HABER

BES Genel Kurulu’nda mücadele vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...