17 Nisan 2010 01:00

Dikili ve Bergama’da sözleşme sevinci


DİKİLİ ve Bergama Belediyesinde çalışan kadrolu, şirket işçileri ve memur statüsündeki kamu emekçileri ile ortak TİS imzalandı. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Tüm-Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Genel-İş 4 No’lu Şube Başkanı Erkan Karaca’nın hazır bulunduğu TİS imza töreni yüzlerce işçinin davullu zurnalı şenliğine döndü.
TİS’e göre belediyede çalışan memurlar her ay maaşlarının dışında 400, yönetici konumda olanlar ise 500 TL ek ücret alacaklar. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramlarında 200’er TL ikramiye ödenecek.
Ayrıca günlük taban ücretleri artırıldı. Günlük ücretlere her hizmet yılı için 0.20 TL kıdem zammı verildi. Diğer sosyal haklar ortalama yüzde 20-30 oranında yükseltildi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Belediyede çalışan kadınlara 1 gün izin verildi. İşçilerin üniversite ve yüksekokulda okuyan çocuklarına her ay karşılıksız 150 TL ödenmesine karar verildi.
(Bergama/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et