21 Nisan 2010 00:00

Kırgızistan’da köy basıldı: 5 ölü

KIRGIZİSTAN’ın başkenti Bişkek’in, çoğunlukla Ahıska Türklerin yaşadığı Mayevka köyünde önceki gün başlayan gerginlik dün de devam etti.

Paylaş

KIRGIZİSTAN’ın başkenti Bişkek’in, çoğunlukla Ahıska Türklerin yaşadığı Mayevka köyünde önceki gün başlayan gerginlik dün de devam etti.
Taşkent-Almatı karayolunda dün sabah saatlerinde toplanan yaklaşık bin kişi, önceki gün polis tarafından gözaltına alınan 100’den fazla yandaşının serbest bırakılmasını istiyor.
Mayevka köyünde Ahıska Türklerine ait 7 evi ateşe veren göstericiler, çok sayıda evi de yağmalamıştı. Olaylarda 5 kişi ölmüş, 10’dan fazla kişi yaralanmıştı.
Kırgızistan’daki geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, önceki akşam yaptığı açıklamada, Mayevka köyünde durumu kontrol altına aldıklarını belirtmişti
‘DIŞ MİHRAK YOK’
Öte yandan, Kırgızistan’daki geçici hükümetin Başkan Yardımcısı Almazbek Atambayev, ülkesindeki olaylarda Rusya ve Kazakistan’ın parmağı olduğu yönündeki iddiaları net bir dille yalanladı.
Kırgızistan’ın Kazakistan ve Rusya ile ortak geçmişleri olduğunu belirten Atambayev, ortak alanlarda işbirliği yapmak istediklerini aktardı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İşaret diliyle Nâzım

SONRAKİ HABER

CIA, Almanları işgale ikna etmeye çalışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...