26 Nisan 2010 00:00

‘İş garantisiz’ meslek kurslarına 3.5 milyar

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın(İSMMMO) ‘İşsiz Kursta’ Araştırmasına göre kriz yılı 2009’da Türkiye’de mesleki eğitim kurslarına 3.5 milyar TL harcandı.

Paylaş

İSTANBUL Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın(İSMMMO) ‘İşsiz Kursta’ Araştırmasına göre kriz yılı 2009’da Türkiye’de mesleki eğitim kurslarına 3.5 milyar TL harcandı. Kursiyer sayısı özel meslek kursları ile diğer kurumların ve 5 Büyükşehir belediyesinin verdiği eğitimlerle 2 milyon kişiye ulaştı. Ancak İş-Kur’un iş garantisi verdiği kursiyer sayısı 22 569’da kaldı.
Türkiye İş Kurumu’na yeni meslek edinmek için başvuranların sayısı geçen yıl 2008’e göre yüzde 500 artarak 181 bin 900’e çıkarken, söz konusu kurslara krizde işini kaybedenlerin yanı sıra, bugüne kadar çalışma hayatı içinde yer almayan kişilerin de katıldığı belirlendi. İş-Kur’a yapılan başvuruların artmasında, kursiyerlere günlük verilen 15 TL’lik ücretin payının büyük olduğu saptandı. Kursiyerlerin yüzde 25’ini üniversite mezunları oluşturdu. Mesleki eğitim kursları, ekonomiye hareketlilik getirirken, işsiz eğitmenler için de istihdam olanağı yarattı. 300’e yakın branşta eğitim veren kurumlarda en çok tercih edilen mesleki eğitim kursları bilgisayar ve bilgisayara bağlı meslekler oldu. (ANKA)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

SONRAKİ HABER

Sorunlarına çözüm arıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...