29 Nisan 2010 00:00

Devlet çocukları korumak için yükümlülüklerini yerine getirmiyor

İNSAN Hakları Derneği Gaziantep Şubesi çocuklara yönelik toplu ve sürekli tecavüz olayları ile ilgili şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

İNSAN Hakları Derneği Gaziantep Şubesi çocuklara yönelik toplu ve sürekli tecavüz olayları ile ilgili şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Birçok sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin de katılarak destek verdiği açıklamada konuşan Şube Başkanı Aynur Ak, Türkiye’de çocukların yoksulluk, çocuk işçiliği, çocuk istismarı, eğitim ve sağlık hakkından mahrumiyet, sağlıklı bakım ve beslenme olanaklarından yoksunluk gibi birçok sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi. “Siirt’te meydana gelen 7 çocuğa tecavüz olayını şiddetle kınıyoruz” diye konuşan Aynur Ak siyasi iktidarın Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin getirdiği yükümlülükler başta olmak üzere çocukları korumaya yönelik görevlerini yerine getirmediğini belirtti.
YETERLİ ÇABA YOK
Özellikle bölgede yaşanan çatışmalı ortam ve bu ortamdan kaynaklı başta çocukların yaşadığı sosyal travmaların ortadan kalkması için devletin yeterli bir çaba içerisinde olmadığını söyleyen Ak, bu durumun sosyal devlet söylemlerine ters düştüğünü dile getirdi.
Siirt’te ve ülkenin her yerinde yaşanan çocuk istismarı olaylarında devletin ve siyasi iktidarın sorumluluğunun bulunduğunu bundan kaynaklı sorumluların kendi sorumluluklarını gizlemek amacıyla bu olayların örtbas edilmesi için çaba harcayacağı yönünde kuşkularının olduğunu belirten Ak, “Bu olaylarla bağlantısı olan kişilerin makamı, mevkisi ne olursa olsun korunmaması ve ihmali bulunan sorumlular hakkında gereken yasal işlemin derhal başlatılması, bu kişilerin kamuoyu vicdanında hak ettikleri ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HÜKÜMETİN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

SONRAKİ HABER

ORTBAS EDiLMESiN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...