1 Mayıs 2010 05:00

Anayasa’yı ve Hastane Birlikleri’ni tartıştılar


Çiğli Evka-2’de, anayasa değişikliği ve Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın tartışıldığı bir halk toplantısı düzenlendi.
Anayasa değişikliğini içeren ve Meclis’te görüşmeleri süren paketi değerlendiren Av. Hasan Hüseyin Evin, AKP iktidarının ulusal ve uluslararası sermayenin ihtiyaçlarını karşılamak için bu değişiklik paketini hazırladığını ifade etti. Evin, sendikaların, aydınların, siyasi partilerin, demokratik kitle örgütlerinin içinde yer aldığı kurucu bir meclis tarafından hazırlanacak bir anayasının, ancak demokratik olabileceğini ve halkın ihtiyaçlarına cevap verebileceğini belirtti.
Dr. Veli Atanur ise konuşmasında AKP’nin sağlık alanındaki yıkıcı etkilerini anlatarak, Kamu Hastaneleri Birlikleri Yasası ile artık yalnızca parası olanların sağlık hizmetlerinden yararlanacağını belirterek, bu yasa ile sağlık hizmetlerinin sınıflandırılacağını, böylelikle eşitlik ilkesinin de ihlal edileceğini anlattı. EMEP Çiğli İlçe Başkanı Özden Mızrak, “Sermayeye karşı birliğimizi ve taleplerimizi, 1 Mayıs ve 26 Mayıs’ta alanlarda göstermemiz gerekiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et