07 Mayıs 2010 00:00

Üç fidan Anıtı’na saldırı kınandı

CHP’li merkez Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve 6 Mayıs’ta açılması planlanan ...

Paylaş

CHP’li merkez Nilüfer İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve 6 Mayıs’ta açılması planlanan Üç Fidan Anıtı’na yapılan saldırı sonrası Nilüfer Belediyesi olayla ilgili suç duyurusunda bulunurken, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olayı kınadıklarını söyledi.
Yapılma kararı ile birlikte Bursa’da çeşitli tartışmalara da yol açan anıta özellikle, MHP İl Başkanı Arif Demir Ören, tepki göstermişti. Saldırı sonrası basına bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey; tam da barış ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yapılan bu saldırı insanları birbirine kışkırtmaktan ve ayrıştırmaktan beslenen kesimler olduğunu söyleyerek buna karşı mücadele edeceklerini söyledi. Bozbey, Denizlerin, hiçbir suçları olmadıkları halde idam edildiklerini söyleyerek tek istekleri tam bağımsız Türkiye ve emperyalizme karşı verdikleri mücadeleydi diyerek Türkiye’de her kesin Denizleri iyi tanımaları gerektiğini söyledi. Bütün gençlerin Denizlerin hayatını iyi okumaları gerektiğini ve ne uğruna ölümü göze aldıklarını sorgulamaları gerekir diyerek bütün Bursalıları açılışa gelmeye ve anıta da sahip çıkmaya davet etti
Parkta çalışmaları denetleyen Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Turgay Erdem ise, anıtın barışı sembolize ettiğin belirterek, “Bağımsız Türkiye için mücadele eden üç fidan suçsuz yere idam edildi. Bu üç fidanı anmak ve anısını yaşatmak için idam edildikleri 6 Mayıs’ta heykeli açacağız. Heykeltıraş Eşber Karayalçın bu projeyi duyduğunda çok heyecanlandı. Barışı sembolize eden bir motifin önünde 3 silüet, Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan’ı anlatıyor. Sanırım Türkiye’de bir ilk. Onlar için anma töreni yapılıyor ama bir anıtları yoktu. Bunu öncü olarak gerçekleştirdik. Çünkü bu gün yaşadıklarımız o gün verilen mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” dedi. (Bursa/EVRENSEL)









ÖNCEKİ HABER

GENÇLİĞİN SESİ

SONRAKİ HABER

Üç fidan Diyarbakır, Mersin ve Elazığ’da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...