30 Ağustos 2010 00:00

Kürt aileye iftar yemeği vermediler

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde Koyunbaba Vakfı tarafından açılan iftar çadırında orucunu açmak isteyen Kürt aile, vakıf yetkilisi tarafından “Biz Kürtlere yemek vermiyoruz” denilerek engellendi

Paylaş

Çorum’un Osmancık İlçesi’nde Koyunbaba Vakfı tarafından açılan iftar çadırında orucunu açmak isteyen Kürt aile, vakıf yetkilisi tarafından “Biz Kürtlere yemek vermiyoruz” denilerek engellendi. Ailenin küfür ve hakaretlere maruz kaldığı da ileri sürülürken, vakfın Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak’ın “Aileye yemek verilmediği doğru. Ancak Kürt oldukları için değil, ezandan önce sigara içtikleri için tepki gösterdik” demesi ise ‘özrü kabahatinden beter’ sözünü akıllara getirdi.
BİZ BURADA KÜRTLERE YEMEK VERMEYİZ
Çorum’un Osmancık İlçesi’nde Ramazan çadırında skandal yaşandı. İddialara göre; Samsun’un Boyabat İlçesi’nde ikamet eden Selman Küçükkeçeci ve Yasin Çelikel, aileleriyle birlikte yolculuk yaptıkları sırada iftar saatinin yaklaşmasıyla mola verdikleri Osmancık’ta Koyunbaba Vakfı’nın Hisar Düğün Salonu’nda iftar verdiğini öğrenince oruçlarını açmak için salona giderek yemek sırasına girdi. Bu sırada Çelikel ve Küçükkececi ailelerini yemek sırasında gören bir vakıf yetkilisi “Biz Kürtlere yemek vermiyoruz” diyerek müdahale etti ve ellerindeki yemek tabaklarını alarak çöpe döktü.
Şaşkınlıkla iftar salonunu terk eden Boyabatlı vatandaşların yaşadığı durumu gören Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Kürt aileleri yakındaki bir restorana götürdü. Durumu öğrenen restoran sahibi Muhsin Ersoy’un vakıf yetkilisine neden böyle bir ayrım yapıldığını sorması üzerine “Burası ringonun ahırı değil. Her önüne gelen buraya geliyor. Biz Kürtlere yemek veremeyiz” cevabını aldı.
İftarını ailesi ile restoranda açan Selman Küçükkeçeci; “Yaşadıklarım karşısında şok oldum. Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Çocuklarım hem korktular hem de bizi neden küçümsüyorlar diye ağladılar” dedi.
BU NE BİÇİM SAVUNMA!
Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak’ın ise iddiaları yanıtlarken, aileye yemek verilmediğini doğruladığı fakat gerekçenin ayrımcılık olmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Koçak’ın “Ezandan önce sigara içtiklerini gördüğümüz için tepki gösterdik. 15 yıldır sürdürdüğümüz iftar geleneği oruç tutanlar için yaşatılmaktadır” dediği öğrenildi. Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ise olaya şahit olduklarını belirterek Kürt ailelerin iddialarını doğruladılar. (ÇORUM)
ÖNCEKİ HABER

Polis kurşunu felç etti

SONRAKİ HABER

Martin Luther King’in rüyası bu değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...