22 Kasım 2010 00:00

Sendikayı aile şirketi yaptı

Belediye-İş üyeleri açısından gözler hafta sonu yapılacak olan genel kurulu çevrilmişken, iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

Paylaş

Belediye-İş üyeleri açısından gözler hafta sonu yapılacak olan genel kurulu çevrilmişken, iddiaların ardı arkası kesilmiyor.
Belediye-İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un mal varlığı ve aldığı ücret ile ilgili söylentiler kulaktan kulağa dolaşırken, bir başka iddia da akrabalarına ve yakınlarına sendikanın iş verdiğidir.
Bu iddia için ortada dolaşan 31 kişilik bir liste de var. Kimler yok ki bu listede. Nihat Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul’dan, kayın biraderinin kızına, dayılarının torunlarına kadar bir çok isim var.
İddialara göre Nihat Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul sendika otelinin genel koordinatörü, gelini Şenay Yurdakul otelin jetsky ve dış mekanlar sorumlusu.
Yurdakul bu iddialara yanıt verecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz ama elimize ulaşan listedeki 31 kişi ile ilişkisi ve sendikada aldıkları görevleri sizlerle paylaşacağız.
YURDAKUL AŞ
İşte 31 kişilik listedeki isimler ve sendikada ne iş yaptıkları; Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul’un sendikanın otelinin genel kordinatörü, gelini Şenay Yurdakul’un otelin jetsky ve dış mekanlar sorumlusu, kayınbiraderinin oğlu Erhan Yurdakul’un avukat, kayın biraderinin kızı Çağlayan Yurdakul’un sekreter, akrabası Metehan Yurdakul’un Ordu Şubesi personeli, sendikanın genel merkez, İzmir şubeler binası, İstanbul şubeler binası, Ankara’daki sosyal tesisler ve İzmir Kuşada’sındaki otelin kontrolörluğünü yapmış olan Mustafa Angın’ın oğlu Gökhan Angın’ın otelin genel müdürü, genel merkez teknik sorumlusu Deniz Poyraz’ın ablasının torunu, Özgür Poyraz’ın kız kardeşinin oğlu, İzmir şubelerinde çalışan Tarık Poyraz’ın yakın bir dostunun oğlu, genel başkanın yakın koruması Barış Bayram’ın dayısının torunu, örgütlenme sorumlusu Serap Bayram’ın dayısının torunu, TİS sorumlusu Volkan Bayram’ın dayısının torunu, İstanbul şubelerinden çalışan Berna Bayram’ın dayısının torunu, sendikanın uluslar arası ilişkiler sorumlusu Uğur Selçuk Kutupoğlu’nun büyük kaynının torunu, TİS bürosunda çalışan Eren Tatar’ın yakın komşusunun torunu, genel merkezde çalışan Kadir Soysal’ın idare amiri Kemal Soysal’ın oğlu, genel merkezde teknik personel olarak çalışan Ferda İnan’ın yakın dostu, muhasebe şefi Çiğdem Aydın’ın Ordu’dan yakın arkadaşının kızı, Ankara Çevre Belediyeler Şubesinde görevli Yılmaz Umut Uzunlar’ın Ordu’dan arkadaşının oğlu, Kocaeli şubelerinden çalışan Bedriye Yıldızeli, Mehmet Emin Alaybeyoğlu’nun yakın akrabası, Çorum şubesinde çalışan Samet Kır’ın yakın arkadaşının oğlu, genel sekreter yardımcısı olaracak çalışan Bülent Yalçınkaya’nın arkadaşının damadı,
Gelirler şefi Bülent Öztürk’ün dostunun oğlu, Kars Şubesinde çalışan Altat Karakaya’nın arkadaşının oğlu, sendikanın muhasebe müdürü Murat Köksal’ın arkadaşının oğlu, Ankara misafirhanesinde çalışan Talip Aydın’ın dostunun oğlu, İstanbul Şubeler müdürü Sezai Akyürek’ün Ordulu, sekreter olarak çalışan Gül Akyürek’in Sezai Akyürek’in eşi, sendikada avukat olarak çalışan Ahmet Mutlu’nun dostunun oğlu, Mutlu Yurdakul’un da akrabası olduğunu iddia ediliyor.
(İstanbul/EVRENSEL)

MUHALEFETİN MAAŞI ÖDENMEDİ
Belediye-İş Sendikası’nda bu hafta genel kurul yapılacak. Şimdilik iki liste çıkacak gibi gözüküyor. Mevcut genel başkan Nihat Yurdakul ile Demokratik Değişim Hareketi genel başkan adayı Nihat Altaş. Hangisi kazanır bilinmez ama Demokratik Değişim Hareketi’nin mevcut yönetimin sendika da yaptıklarına dair açıklamalar, iyi yönetilmediğini gösteriyor.
Muhalefete tahammülsüzlüğü ile tanınan Nihat Yurdakul’un, aday olacak şubelere yönelik yaptırımları dikkat çekici.
Nihat Yurdakul’un Demokratik Değişim Hareketi içinde yer alan şubelere yönelik yaptırımlarından bazıları şöyle; “Şube başkanlarının ücretleri hala ödenmedi. Ayrıca araçların yakıt giderleri iptal edilmiş olup, genel başkan Yurdakula’a yetki vermeyen Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Yüksel Özden ile İstanbul 6 No’lu Şube Başkanı Hasan Koç’un profösyönel kadrosu amatörlüğe düşürüldü. İstanbul 6 No’lu Şubenin telefonu, suyu ve elektriği kesilip, aracına el konuldu.”

DEMOKRATİK DEĞİŞİM HAREKETİNİN PROGRAMI
* Sendika dışındaki sorunları kendi sorunlarımız göreceğiz
* Nerede hak mücadelesi varsa biz ordayız, yarın da orda olacağız
* İşten atılmalara, sendikasızlaştırmaya, düşük ücretli çalışmaya, asgari ücretli çalışmaya karşı mücadelelerde yerimizi alacağız
* Örgütlenmeden eğitime yeni bir sendikal çizgi yaratacağız
* Mücadeleci, kararlı, dinamik bir sendikal anlayışı hakim kılmayı amaçlamaktayız
* Bunun için; öncü kadroların sınıf bilincini almaları için eğitimler verilecektir
* Başta sendika yönetici kadroları olmak üzere, temsilcilere ve üyelere yönelik eğitimler verilecek
* Örgütlenmede temel politikamız sadece kamu değil (belediyede çalışanların değil) örgütsüz işçilerin çalıştığı tüm yerler örgütlenmede yeni alanlar olarak seçilecek
* Mali konularda açık ve şeffaf bir yönetim olacak
* Sendikanın aktif üye sayısı, üye aidatları, genel başkan, yönetici ve çalışanların maaşları, gelir ve giderler her ay internet sayfasında yayınlayacak
* Toplu iş sözleşmelerde ortak mücadale alanları yaratacak
* Bütün sözleşmelerde ortak mücadele edilmesi sağlanacak
* Tek adam yönetimine son verilecek
* Sendikanın yöetimi kendisine bağlı alanlarda aldığı kararlar yönetimde tartışılacak ortak kararla sendika idare edilecek
* Genel merkez yöneticileri iki dönemden başka görev yapmayacak
* Sendika çalışanları yöneticilerin yakınları, akrabaları olmayacak



Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

Enerji üssü Ceyhan’da arsa fiyatları tavan yaptı

SONRAKİ HABER

EKONOMİ VE POLİTİKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa