04 Ağustos 2005 21:00

TSK'de yeni komuta kademesi
   açıklandı

Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1 Ağustos Pazartesi günü başlayan ve dün sona eren "Ağustos ayı olağan toplantısı"nda alınan kararlar açıklandı.

Paylaş
Yüksek Askeri Şura'nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1 Ağustos Pazartesi günü başlayan ve dün sona eren "Ağustos ayı olağan toplantısı"nda alınan kararlar açıklandı. 30 Ağustos 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kararlara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon emekliye ayrıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert atandı. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da 1. Ordu Komutanlığı'na getirildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri ise görevlerini sürdürecekler. Şura kararlarına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) 33 general ve amiral bir üst rütbeye, 47 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner Genelkurmay 2.Başkanlığı'na, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel de Ege Ordu Komutanlığı'na atandı. Oramiralliğe yükselen Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Muzaffer Metin Ataç Donanma Komutanı oldu. Orgeneralliğe yükselen Genelkurmay Başkanlığı Plan Prensipler Başkanı Hava Korgeneral Aydoğan Babaoğlu Harp Akademileri Komutanlığı'na atandı. NATO Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı Korgeneral Ergin Saygun da Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı'na getirildi. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, 3'ncü Ordu Komutanı Orgeneral Orhan Yöney ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın görev yerlerinde ise değişiklik yapılmadı. Bu arada 11 personelin disiplinsizlikleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılmalarına karar verildi.


ERDOĞAN İMZALADI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararları imzaladı. Başbakan Erdoğan'ın imzaladığı YAŞ kararları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulacak.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'ye kötü sürpriz olabilir

SONRAKİ HABER

Ana gündem PKK değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...