14 Mart 2005 23:00

İşçinin talep etme hakkı yok!

Büyükçekmece'de kurulu BJ Tekstil'de çalışan işçilerin ücretlerine 1.5 yıldır zam yapılmadı. Zam talep eden işçilerden 20'si ise kapı önüne kondu. Atılan işçilere "işçileri tahrik ettikleri" ve "amirlerine saygısızlık yaptıkları" gerekçeleri ileri sürülerek tazminatları da ödenmedi.

Sözler tutulmadı 2004 yılının 6. ayından bu yana zam vermeyen patron, 12. ayda zam vereceği sözünü vermiş, daha sonra da farklarla birlikte Mart 2005'te ödeme yapacağını söylemişti. Mart ayında da ödeme yapılmaması üzerine, işçiler zam konusunda kesin bir açıklama yapılmasını istedi ve ardından da işten atmalar yaşandı.

1300 kişi çalışıyor Maks Spencer, Next gibi firmalara kot pantolon üreten ve yaklaşık 1300 kişinin çalıştığı farikadan 200'e yakın işçinin daha işten atılacağı söyleniyor.

Evrensel'i Takip Et