01 Şubat 2005 22:00

İşte sınıf ayrımcılığı

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, milletvekili, bürokrat ve zenginler için 5 yıldızlı otelleri aratmayan suit odalar açılırken, diğer yanda yoksul insanlar muayene olabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyorlar.

Paylaş
Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde milletvekili, bürokrat ve diğer hastalar için özel servis açılırken, diğer tarafta yoksul hastalar muayene olabilmek ve ilaç almak için saatlerce kuyruklarda bekliyor. CİHA'nın haberine göre, üniversitede modern ve teknolojik tıbbi cihazlarla donatılan 19 oda zenginlere ve bürokratlara ayrıldı. Toplam 250 milyara mal olan üniversitedeki serviste süitli odada kalmak isteyen bir hasta tek başına günlük 180 YTL, refakatli kalmak isterse 225 YTL yatak parası ödemesi gerekiyor.

Kuyruk çilesi Bunun yanında parası olmayan hastalar ise kuyruk çilesi çekiyor. Randevu alabilmek için günlerce beklemek zorunda kalan yoksul hastalar, muayene olabilmek için de sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyorlar. Zenginler için servisler açılmasına tepki gösteren vatandaşlar, toplumun ortak faydalandığı hastanelerin şartlarının iyileştirilmesini istiyorlar.

Sıkıntı çekiyorlarmış Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da, bazı bürokrat, milletvekili ve diğer hastaların normal serviste yatarken çeşitli sıkıntılar çektiğini ve özel servisi yaşanılan sıkıntıların azaltılması için açtıklarını kaydetti. SSK hastanesinde ise ayakta muayene olmak dahi mucize olarak görülüyor. Doktorların aşırı kalabalık nedeniyle sadece kendilerini dinleyerek ilaç yazdıklarını belirten vatandaşlar, muayene süresinin 5 dakikayı geçmediğini söylüyor. SSK hastanesinde iyileşmek için kuyruklarda beklerken daha da hastalandığını ifade eden Havva Nur Beyaz, bu durumun çözülmesini ve SSK'lardaki sıkıntıların giderilmesini istediklerini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

JİTEM cinayeti kanıtlandı

SONRAKİ HABER

Telekom işçisi kavgaya hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...