16 Ocak 2005 22:00

Kartal'da çözümsüzlük sürüyor

İkisi çocuk oyunu olmak üzere üç oyun sahneleyen, 200'e yakın öğrencisi bulunan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bölgesel bir tiyatro olan Kartal Sanat Tiyatrosu, "binasız" bırakılıyor.

Paylaş
İkisi çocuk oyunu olmak üzere üç oyun sahneleyen, 200'e yakın öğrencisi bulunan ve Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen bölgesel bir tiyatro olan Kartal Sanat Tiyatrosu, "binasız" bırakılıyor. Geçen ay yapılan eylem üzerine verilen sözler de tutulmadı. KST, bugün yeniden bir eylem yaparak tepkisini dile getirecek. Verilen sözlerin ardından geçen sürede, KST'ye sadece kömür deposu olarak kullanılan bir yer gösterildi. Diğer yandan binanın üst katlarının yıkımı devam ediyor ve "söz veren" resmi kurumlardan hiçbir ses çıkmıyor.

Bugün eylem var Kartal Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nihat Nadi Ülger, "Kartal'da sanata yer yok mu?" diye sorarak, başta İstanbul Valisi ve Kartal Kaymakamı olmak üzere "Kartal Sanat Tiyatrosu sokakta bırakılmayacak" diye söz veren yetkililere tepki gösterdi. Bugün saat 14.00'de Kartal Sanat Tiyatrosu'nun önünde Şair Sunay Akın'ın basın metnini okuyacağı bir basın toplantısı gerçekleştirilecek. Basın toplantısına pek çok sanatçının da katılması bekleniyor.

Yıkım ertelenmişti 1987'de kurulan bir tiyatro olan Kartal Sanat Tiyatrosu (KST) geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak olayı kınamış ve ülkemizde tiyatroya verilen değerin ne olduğunu herkese göstermişti. Ancak İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek'in araya girmesiyle Valilik bir süre için yıkımı ertelemiş, hatta yeni bir yer sözünde bile bulunmuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yine tiyatroya yasak

SONRAKİ HABER

Tanklar tarihi eziyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...