24 Aralık 2004 22:00

Uçan Süpürge ödülleri açıklandı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5-15 Mayıs 2005 tarihleri arasında 8. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanırken, "Uçan Süpürge Onur Ödülü" ve "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri"nin sahipleri de belli oldu.

Paylaş
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 5-15 Mayıs 2005 tarihleri arasında 8. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanırken, "Uçan Süpürge Onur Ödülü" ve "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri"nin sahipleri de belli oldu. Uçan Süpürge Onur Ödülü oyuncu Sevda Ferdağ'a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri de seslendirme sanatçısı Jeyan Ayral Tözüm ve sinema yazarı Sevin Okyay'a verilecek. Ödüller festivalin açılış ve kapanış törenlerinde sahiplerini bulacak.

Onur Ödülü Sevda Ferdağ'ın 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; Türk sinemasına oyunculuğu ile yaptığı katkının yanında, sadece "yıldız"ların hatırlandığı bu sinema dünyasında hâlâ kendini "hatırlattığı", Türk sinemasında "vamp" kadının da "derinlikli" rollerde iyi oyunlar çıkarabileceğini gösterdiği, oynadığı en küçük role bile oyunculuk "aura"sını taşımayı başardığı, 1963'te başladığı oyunculuk kariyerini bugünlere taşıyarak bir karakter oyuncusunun oyunculuk gücünü yıldan yıla geliştirdiği ve koruduğu için, Sevda Ferdağ'ı Uçan Süpürge Onur Ödülü'ne değer buldu.

Bilge Olgaç ödülleri 1998 yılında Uçan Süpürge'nin ilk Kadın Filmleri Festivali'nde adına yapılan bir belgesel ve yaptığı filmlerle anıldı Bilge Olgaç. Uçan Süpürge bu sinema sevdalısı kadının anısını, 6. Festivalden başlayarak her yıl, sinemanın değişik alanlarında başarıya ulaşmış kadınlara onun adına ödüller vererek yaşatmayı amaçladı.

Tören Mayıs'ta 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali; tiyatroyla başlayıp oyunculuğunu sinema perdesine taşıyan, sonra da seslendirme odalarında sürüp giden yaşamıyla yıllarca Yeşilçam filmlerindeki kadınların sesi olan, "perde arkası"ndan yıldızları ağlayan, gülen, konuşan, sesin sahibi ya da 'sahibinin sesi' olan "sesinden ayrı kalan yüz" Jeyan Mahfi Ayral'ı ve 1984 yılından beri sinema üzerine yazan, bu alanda pek çok kadın yazara da öncülük eden Sevin Okyay'ı "Bilge Olgaç Başarı Ödülü"ne değer buldu. Ödüller sahiplerine mayıs ayında düzenlenecek olan festivalde verilecek.

ÖNCEKİ HABER

Güzel kraliçe Alkestis

SONRAKİ HABER

Patronlara rapor verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...