20 Aralık 2004 22:00

Saddam'dan halka çağrı

Irak'ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, Irak halkına Amerikan işgaline karşı bir araya gelme ve mücadele etme çağrısı yaptı.

Paylaş
Irak'ın devrik devlet başkanı Saddam Hüseyin, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda, Irak halkına Amerikan işgaline karşı bir araya gelme ve mücadele etme çağrısı yaptı. Amerikalılar tarafından yakalanmasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra ilk kez geçtiğimiz hafta avukatları ile görüşebilen Saddam, ABD'nin oyunlarına karşı uyanık olunması gerektiğini belirterek avukatına, işgalin ve yaklaşan seçimlerin Irak'ı bölebileceğini söyledi.

'Uyanık olun' Saddam'ın savunma ekibinden Lübnanlı Avukat Büşra Halil, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlediği basın toplantısında, Saddam'ın Irak halkını, 30 Ocak'taki seçimlerin tehlikelerine karşı uyardığını söyledi. Perşembe günü Saddam ile görüşen Iraklı Avukat Halil El Duleymi'nin kendilerine bilgi verdiğini belirten Halil, Saddam'ın, ABD'nin Irak'ı parçalama ve ülkeyi zayıflatmayı amaçlayan planına karşı uyanık olunmasını istediğini kaydetti.

Birlik vurgusu Halil, Saddam'ın "Sünniler, Şiiler, Hıristiyanlar, Araplar ve Kürtler ABD işgaline karşı birlikte karşı koymalı" dediğini aktardı. Saddam'ın dış dünyayla bağlantısı olmayan bir hücrede tutulduğu, Avukat Halil El Duleymi'nin Irak'ın kendisi ile zırhlı bir araçta 4 saat görüştüğü ve hücresinin nerede olduğunun dahi bilinmediği kaydedildi.

Yargılama tarihi belirsiz Görüşmede, Saddam'ın daha önce eşi Sacide tarafından seçilen savunma ekibini resmen atayan yeminli ifadeyi imzaladığı da belirtildi. Irak'ta, önceki gün, Saddam'ın kuzeni olan ve Batı medyasının 'Kimyasal Ali' adını taktığı Ali Hasan El Mecid ve eski Savunma Bakanı Sultan Haşim Ahmed'in yargılanmasına başlanıldığı açıklanmıştı. Aynı üste Saddam ile birlikte tutulan işgal öncesi Irak yönetiminin 11 üst düzey yetkilisinin de bu hafta mahkemeye çıkacağı, ancak Saddam'ın ne zaman yargılanacağının bilinmediği belirtildi.

ÖNCEKİ HABER

Dev ihalede sürpriz

SONRAKİ HABER

Komünistlerden direnişe destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...