19 Nisan 2004 21:00

1 Mayıs başlangıç olacak

Haber-İş üyeleri, 1 Mayıs'ı özelleştirmeye karşı mücadelede milat ilan etti. Mitinge güçlü katılım için işyeri toplantıları yapan ve komiteler kuran Telekom işçileri, 1 Mayıs'tan sonra eylemlerine hız verecek.

Paylaş
Hükümetin Telekom'da özelleştirme sürecini hızlandırması Telekom işçilerini harekete geçirdi. İşçiler, özelleştirmeye karşı mücadelede 1 Mayıs'ı başlangıç kabul ederek eylem hazırlıklarına başladı. Müdürlüklerde işçi toplantıları gerçekleştiren ve mücadele komiteleri oluşturan Haber-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube üyesi işçiler, 1 Mayıs mitingine aileleriyle birlikte katılacak. Telekom işçileri, örgütsüz işyerlerine yönelik çalışma yürütme kararı da aldı.

Komiteler kuruluyor Hazırlıklara yaklaşık bir ay önce işyeri toplantılarıyla başladıklarını anlatan Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, ilk olarak taşeronlaştırmanın hedefi olan Büyükçekme ve Avcılar Telekom müdürlükleri ve bağlı birimlerdeki işçilerle bir araya geldiklerini söyledi. Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa Telekom müdürlüklerinde 1 Mayıs komiteleri oluşturduklarını bildiren Dokuyucu, işyeri toplantılarının bu hafta süreceğini belirtti.

Örgütsüz işyerleri Diğer işkollarında örgütlü ve örgütsüz işçileri de 1 Mayıs'a katmak için çalışma kararı aldıklarını kaydeden Dokuyucu, özellikle örgütsüz işyerlerinin olduğu bölgelerde bildiri dağıtımları gerçekleştireceklerini bildirdi. Dokuyucu, "Gayrettepe ve Bebek Telekom müdürlükleri temsilcileri ile Çağlayan'daki atölyelere bildiri dağıtımı kararı aldık. Ayrıca yine bu bölgede hafta sonu diğer işkollarından temsilcilerle 1 Mayıs ve sonrasında birlikte çalışmak için ortak toplantı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

1 Mayıs sonrası 1 Mayıs sonrasını da tartıştıklarını belirten Dokuyucu, Telekom'in özelleştirilmesine karşı bölgesel eylemlere hazırlandıklarını açıkladı. Kurulan komitelerin 1 Mayıs sonrasında da çalışacağını söyleyen Dokuyucu, "Bu komiteler daha sonra özelleştirme karşıtı komitelere dönüşecek. Yeni arkadaşların komitelere katılımı için seçim yapacağız. İş yavaşlatma, iş bırakma, bölge toplantıları, bildiri dağıtımı gibi eylemleri mücadele komiteleri ile şekillendireceğiz" diye konuştu.

'Firesiz katılacağız' Gaziosmanpaşa Telekom Müdürlüğü Baştemsilcisi Ahmet Karatay da, 25 kişilik bir işyeri komitesi kurduklarını belirterek, 2004 yılı 1 Mayısı'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Karatay, "31 Mayıs itirabiyle özelleştirme gündeme gelecek. 1 Mayıs bizim için özelleştirmeye karşı hareketin başlangıcı olcaktır" diye konuştu. İşçilerin eş ve çocuklarıyla alana çıkacaklarını belirten Karatay, yarın tüm işçilerle bir toplantı yapacaklarını ve 1 Mayıs'a firesiz katılacaklarını dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

'GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRELİM'

SONRAKİ HABER

1 Mayıs tersanelerde kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...